Νίκολα Τέσλα: Ο άνθρωπος που εφηύρε το μέλλον

Array

Επιστήμονας , εφευρέτης, οραματιστής, ανθρωπιστής, φιλόσοφος, προφήτης του 21ου αιώνα. Οι ανακαλύψεις του σχετίζονται με το εναλλασσόμενο ρεύμα και τη χρήση του. Θεωρείται ο εφευρέτης των ακτίνων Χ και ο άνθρωπος που οραματίστηκε την ασύρματη μεταφορά ενέργειας σε πολύ μακρινές αποστάσεις.

Η περιοδική έκθεση «Νίκολα Τέσλα: ο άνθρωπος που εφηύρε το μέλλον»  φιλοξενείται στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας, Νόησις στη Θέρμη Θεσσαλονίκης θα διαρκέσει μέχρι και τις 31 Μαρτίου.

Στην περιοδική έκθεση παρουσιάζονται συνολικά 14 εκθέματα, τα περισσότερα λειτουργικά , μακέτες, μοντέλα των εφευρέσεων Τέσλα και οπτικοακουστικό υλικό.

Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να κάνει μια εικονική περιήγηση στα εργαστήρια του μεγάλου εφευρέτη φορώντας μια ειδική μάσκα επαυξημένης πραγματικότητας. Την ίδια ώρα σε άλλο χώρο του Νόησις ένα πηνίο ύψους δύο μέτρων παράγει κατά τακτά χρονικά διαστήματα τάση δύο εκατομμυρίων βολτ, προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα.

Νίκολα Τέσλα: Ο άνθρωπος που εφηύρε το μέλλον

Η έκθεση «Νίκολα Τέσλα: ο άνθρωπος που εφηύρε το μέλλον» ,εξελίσσεται σε τέσσερις κατευθύνσεις ώστε να καλύψει όλο το εύρος της ζωής και προσφοράς του επιστήμονα που σημάδεψε τον 20ο αιώνα:

-Η ζωή του Τέσλα μέσα από ένα χρονολόγιο.

-Τα επιτεύγματα και το έργο του Τέσλα, που αποτυπώνεται σε τέσσερις ενότητες: εναλλασσόμενο ρεύμα, επαγωγικός ηλεκτροκινητήρας- ρεύμα υψηλής τάσης και συχνότητας, πηνία, ασύρματη μεταφορά ενέργειας, μηχανολογία.

-Το όραμα και η κοσμοθεωρία του Νίκολα Τέσλα Πληροφορίες www.noesis.edu.gr

Χορηγός Επικοινωνίας ΕΡΤ3

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ