Σειρά δράσεων στο εξωτερικό πρόκειται να υλοποιήσει κατά τη διάρκεια του 2018 ο δήμος Θεσσαλονίκης, με στόχο την προώθηση της πόλης και των γενικών και ειδικών τουριστικών προϊόντων που αυτή προσφέρει.

Συγκεκριμένα, το τμήμα Τουρισμού του δήμου, μέσω της βραβευμένης δράσης της Διπλωματίας των Πόλεων, θα επισκεφτεί την Ντόχα του Κατάρ και την Βηρυτό, τον προσεχή Απρίλιο και Μάιο, καθώς και την Νέα Υόρκη, την Κολωνία και την Στοκχόλμη, μέσα στο τελευταίο τετράμηνο του έτους. Στις αποστολές αυτές θα συμμετάσχουν στελέχη του δήμου Θεσσαλονίκης και επιχειρηματίες του τουρισμού της πόλης.

Παράλληλα, το Τμήμα θα εκπροσωπήσει την Θεσσαλονίκη στις διεθνείς συναντήσεις «re:publica» τον ερχόμενο Μάιο στο Βερολίνο, «Webit» στην Σόφια τον Ιούνιο και στη συνάντηση της WTCF στην Κίνα τον Σεπτέμβριο ενώ θα δώσει το «παρών» στις διεθνείς εκθέσεις τουρισμού της Μάλτας, του Βερολίνου, του Παρισιού και του Λονδίνου και θα συνεχίσει να προγραμματίζει και να σχεδιάζει σειρά ταξιδιών εξοικείωσης δημοσιογράφων, με στόχο τη δημοσίευση άρθρων για την πόλη.

Επισημαίνεται ότι από το 2016, ο δήμος Θεσσαλονίκης συμμετέχει στο δίκτυο European Cities Marketing, ένα σημαντικό εργαλείο δικτύωσης και απόκτησης γνώσης από την ευρωπαϊκή βιομηχανία τουρισμού. Το 2017 η Θεσσαλονίκη διεκδίκησε και κέρδισε την πραγματοποίηση του Σχολείου Τουρισμού, που διοργανώνει το δίκτυο κάθε χρόνο. Από τις 25 έως τις 29 Αυγούστου 2018 περισσότερα από 200 στελέχη τουρισμού από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις θα επισκεφτούν την Θεσσαλονίκη και μαζί με τις εμπειρίες που θα αποκομίσουν, αναμένεται να διαδραματίσουν ρόλο «πρεσβευτών» της πόλης μας στο εξωτερικό.

«Τα τελευταία χρόνια μέσα από τον στρατηγικό σχεδιασμό και τις καίριες πρωτοβουλίες και δράσεις του, το Τμήμα Τουρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης συμβάλλει στη μεγιστοποίηση της ορατότητας της πόλης και στη μικρή αλλά σημαντική τουριστική ανάπτυξή της» τονίζει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων Σπύρος Πέγκας και προσθέτει: «Μετά από διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς και συνεργάτες του δήμου, ανακοινώνουμε πιο συγκεκριμένα τις επιλογές παρουσίας μας στο εξωτερικό για το 2018 και καλούμε όλους τους εταίρους, φορείς, δημόσιους και ιδιωτικούς να στηρίξουν την κοινή αυτή προσπάθεια για να έρθουν ακόμα περισσότερα οφέλη στην πόλη μας».

Μοιράσου το άρθρο: