Μεγάλες συναυλίες κοινωνικής αλληλεγγύης, σπάνιας ποιότητας και αισθητικής , θα διοργανωθούν και φέτος, με πρωτοβουλία του παγκόσμιου Δικτύου Ελασσονιτών «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» και του συλλόγου Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας σε όλη τη Θεσσαλία , σε συνεργασία με το ΓΕΝ και τη μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού , με τη στήριξη Δήμων και πολλών πολιτιστικών Φορέων της Θεσσαλίας και τίτλο «Μέρες Μουσικής» .

Οι φετινές μεγάλες συναυλίες, τις οποίες σπάνια συναντά κανείς , θα είναι ,όπως κάθε χρόνο, μια σπονδή στην ποιότητα, στην αισθητική και στην καλή Ελληνική Μουσική και θα είναι αφιερωμένες σε έναν από τους μεγαλύτερους διαμορφωτές της νεώτερης Ελληνικής μουσικής ,στον σπουδαίο Σταύρο Ξαρχάκο , με τη συμμετοχή εξαιρετικών σολίστ ( Σύλβια Τσιμπανάκου, Θεόδωρος Μπιράκος , Ανδρέας Καραούλης).

Την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μπάντας έχει ο Κερκυραίος μαέστρος κ. Τσιλιμπάρης Γεώργιος -Πλωτάρχης ΠΝ , που με την πρωτοτυπία και την ποιοτική του εργασία έχει απογειώσει τη φήμη της Μπάντας ΓΕΝ εντός και εκτός Ελλάδος και δίκαια θεωρείται μια από τις καλύτερες της Ευρώπης και σίγουρα η καλύτερη μπάντα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων .

Τα κείμενα και την αφήγηση στις συναυλίες έχει αναλάβει ο άνθρωπος που έχει αναγάγει σε ύψιστη τέχνη την ραδιοτηλεοπτική αφήγηση, ο Αλέξης Κωστάλας ,με την ποιοτικότερη και αισθαντικότερη φωνή στην Ελλάδα , ενώ σε όλες τις συναυλίες εμφανίζεται η Μικτή Χορωδία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας , υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Νίκου Χιώτογλου.

Χορογραφίες :Βάσω Τηλιοπούλου ( Chorus Line) στο Βόλο και Λάρισα , Χορευτικός Όμιλος Τρικάλων στα Τρίκαλα.

Οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν στο Βόλο , στα Τρίκαλα και στη Λάρισα και έχουν ιερό σκοπό , δεδομένου ότι, πέραν της υψηλής καλλιτεχνικής τους αξίας που θα απολαύσουν όσοι τυχεροί θεατές τις παρακολουθήσουν στα ανοιχτά θέατρα σε όλη τη Θεσσαλία , θα στηριχτούν ταυτόχρονα ευπαθείς ομάδες σε Βόλο, Λάρισα και Τρίκαλα , όπως πάντα συμβαίνει όλα τα τελευταία χρόνια , στα οποία το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» συνεργάζεται με τη Μπάντα ΓΕΝ , με εντυπωσιακά αποτελέσματα και κοινωνικά μηνύματα.

Συγκεκριμένα έχουν προγραμματιστεί οι εξής συναυλίες :

1. Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018 , ώρα 21.30 μ.μ. -Βόλος στο Θερινό Θέατρο Βόλου ‘Μελίνα Μερκούρη»

Σκοπός: ενίσχυση του ‘ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΥ» για την αγορά μικρού λεωφορείου .

Συνδιοργάνωση : Σύλλογος Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας , Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ»

Με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πολιτισμού -ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου 2. Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018, ώρα 21.30 μ.μ -Τρίκαλα, Ανοιχτό Θέατρο Τρικάλων ,

 

Σκοπός:ενίσχυση Κοινωνικού Παντοπωλείου Τρικάλων

Συνδιοργάνωση: Δήμος Τρικκαίων, «Πράσινη Κιβωτός», Σύλλογος Φίλων Φιλαρμονικής Δήμου Τρικκαίων 2. Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018 ώρα 21.30 μ.μ, – Λάρισα , Θερινό Κηποθέατρο «Αλκαζάρ»,

Σκοπός: ενίσχυση Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας και του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Ι. Μ Ελασσόνας

Συνδιοργάνωση: Σύλλογοι Κρανιωτών, Πυθιωτών, Καρυωτών, Σκαμνιωτών και Καρκινοπαθών Λάρισας, υπό την Αιγίδα της Αντιδημαρχία Πολιτισμού /Δήμου Λαρισαίων

Όπως είναι γνωστό η εξαιρετική μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού , όλα αυτά τα χρόνια επιτελεί όχι μόνο σπουδαίο πολιτιστικό ,καλλιτεχνικό και κοινωνικό έργο , αλλά ακόμα διαφημίζει όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας δημιουργώντας -και μέσα από την τέχνη- βαθιά αισθήματα εμπιστοσύνης και σεβασμού προς τις Ένοπλες Δυνάμεις συνολικά και αναδεικνύει την Κοινωνική Αλληλεγγύη ως υπέρτατο κοινωνικό αγαθό.

Μοιράσου το άρθρο: