Μέχρι το τέλος Απριλίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι ψεκασμοί για τα κουνούπια στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς όπως λένε οι αρμόδιοι ακόμη δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την έναρξη των ψεκασμών.
Σε μια προσπάθεια να ολοκληρωθούν πιο έγκαιρα οι τυπικές διαδικασίες για τους ψεκασμούς η περιφέρεια εκπόνησε τριετές πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών.

Τις επόμενες μέρες πρόκειται να αρχίζουν οι ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών, όπως δηλώνουν οι υπεύθυνοι της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Για πρώτη φορά, το νέο πρόγραμμα θα είναι τριετές στοχεύοντας στη θωράκιση της δημόσιας υγείας κυρίως από τα κουνούπια διαβιβαστές μολυσματικών ασθενειών.

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει μέχρι το 2019 και έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων, με επιπρόσθετες βελτιώσεις λαμβάνοντας υπόψη μεταξύ άλλων και τον αριθμό των προσφύγων που διαμένουν στα κέντρα φιλοξενίας.

Λόγω του φετινού βαρύ χειμώνα, αυτή την περίοδο υπάρχουν μηδενικοί πληθυσμοί κουνουπιών ωστόσο οι ειδικοί περιμένουν να δουν το επόμενο διάστημα τυχόν επιπτώσεις στον πληθυσμό των κουνουπιών.

Ρεπορτάζ: Νίκος Πιτσιακίδης

Μοιράσου το άρθρο: