Σε γήπεδο ποδοσφαίρου θα μετατραπεί αύριο, Σάββατο 14 Οκτωβρίου, η πλατεία Αριστοτέλους, προκειμένου να υποδεχθεί για δεύτερη συνεχή χρονιά ένα ξεχωριστό ποδοσφαιρικό τουρνουά, που θα στείλει μήνυμα ενάντια στη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Σε αυτό το τουρνουά δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, καθώς η πλατεία θα υποδεχθεί την Εθνική Αστέγων, τη ΧΑΝΘ, το ACT, τις κορασίδες του ΠΑΟΚ, προσφυγόπουλα από ξενώνες φιλοξενίας της ΑΡΣΙΣ, το Φάρο του Κόσμου, εθελοντές από το Σώμα Διασωστών και Ναυαγοσωστών Θεσσαλονίκης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, φίλους του περιοδικού δρόμου «Σχεδία» αλλά και όλους όσοι έχουν διάθεση για χαρά και παιχνίδι. Σε αυτήν τη γιορτή αλληλεγγύης καλούνται να συμμετάσχουν όλοι οι ενεργοί πολίτες «και να φορτώσουν με πολλά γκολ τα δίχτυα του κοινωνικού αποκλεισμού».
Οι διαστάσεις του γηπέδου είναι 22Χ16 μέτρα, είναι όμοιο δηλαδή με αυτό που χρησιμοποιείται κάθε χρόνο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων. Το εναρκτήριο λάκτισμα έχει οριστεί για τις 11.00 και οι αγώνες θα συνεχιστούν ως τις 14.00. Κάθε αγώνας έχει διάρκεια 14 λεπτά και θα τηρηθούν οι κανονισμοί που διέπουν το Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων.
Πέρα από το αγωνιστικό μέρος, οι άνθρωποι του περιοδικού δρόμου «Σχεδία», της Εθνικής Αστέγων και όλων των συμμετεχουσών ομάδων θα είναι εκεί για να συναντηθούν, να γνωριστούν και να συνομιλήσουν.
Σήμερα, εξάλλου, παιδιά της Εθνικής Αστέγων θα βρεθούν με το κινητό γηπεδάκι τους στο Κέντρο φιλοξενίας προσφύγων της Βέροιας. Από νωρίς το πρωί θα στήσουν μια ποδοσφαιρική γιορτή αλληλεγγύης για μικρούς και μεγάλους, ώστε μέσα από τη μπάλα, τη συνάντηση, το παιχνίδι, να δώσουν και να πάρουν λίγη χαρά παραπάνω, ένα χαμόγελο, την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή.

Μοιράσου το άρθρο: