“Οι Δρόμοι Του Κρασιού της Πελοποννήσου” αύριο στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη ανεβαίνουν μαζικά οι οινοποιοί της Πελοποννήσου για ακόμη μια χρονιά και μας προσκαλούν στην καθιερωμένη εκδήλωση γευστικής δοκιμής των κρασιών τους.

Έτσι, τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017, μας περιμένουν στο ξενοδοχείο Makedonia Palace για να περιπλανηθούμε στους Δρόμους του Κρασιού της Πελοποννήσου, δοκιμάζοντας τα κρασιά των οινοποιείων τους. Κλασικές ετικέτες, καινούργιες προτάσεις, πειραματικές οινοποιήσεις, παλιές σοδιές… οτιδήποτε έχει να επιδείξει ο Πελοποννησιακός αμπελώνας θα σερβιριστεί στο ποτήρι μας.

Παράλληλα με την εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί, στις 18.00 – 19.00, το σεμινάριο/γευστική δοκιμή «Μοσχοφίλερο. Τα διαφορετικά στυλ και η ουσία». ((Η είσοδος στο σεμινάριο είναι ελεύθερη για τους επισκέπτες της εκδήλωσης. Είναι, ωστόσο, απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στα: 2310 888311, info@wineplus.gr)

Η γνωριμία με τα κρασιά του Πελοποννησιακού αμπελώνα θα ολοκληρωθεί με την κλήρωση φιαλών magnum.

Η γευστική δοκιμή των Πελοποννησιακών κρασιών στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017, στο ξενοδοχείο Makedonia Palace, από τις 15.00 έως τις 17.00 για τους επαγγελματίες του χώρου (με πρόσκληση) και στη συνέχεια, έως τις 21.00, για όλους τους φίλους του κρασιού (με είσοδο 3€).

Τα οινοποιεία των δρόμων του Κρασιού της Πελοποννήσου που συμμετέχουν στην εκδήλωση:
Δρόμος του κρασιού της Αργολίδας
Κτήμα Σκούρα
Δρόμος του κρασιού της Κορινθίας
Κτήμα Παπαϊωάννου
Κτήμα Παλυβού
Γαία Οινοποιητική
Σεμέλη
Κτήμα Λαντίδη
Κτήμα Γκόφα
Κτήμα Ράπτη
Οινοποιείο Μπαϊρακτάρη
Δρόμος του κρασιού των Γερανείων
Κτήμα Εύχαρις
Δρόμος του κρασιού της Αρκαδίας
Μπουτάρη Οινοποιητική
Κτήμα Τσέλεπου
Οινοποιείο Τρουπή
Δρόμος του κρασιού της Αχαίας
Cavino
Τετράμυθος
Οινοποιία Κιντώνη
Αμπελώνες RIRA
Αμπελώνες Ερυμάνθου- Αμπελώνες Αντωνόπουλου
Δρόμος του κρασιού της Ηλείας
Κτήμα Μερκούρη
Οινοποιείο Μαρκόγιαννη
Δρόμος του κρασιού της Λακωνίας
Κτήμα Οεοδωρακάκου
Οινοποιητική Μονεμβασιάς
Δρόμος του κρασιού της Μεσσηνίας
Σ & Δ. Παναγιωτόπουλος
Σεμινάριο “Μοσχοφίλερο. Τα διαφορετικά στυλ και η ουσία”
Για το Μοσχοφίλερο θα μιλήσουν οι:
Γιάννης Τσέλεπος, οινολόγος, οινοποιός Κτήμα Τσέλεπου, Πρόεδρος της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Πελοποννήσου
Γιάννης Βογιατζής, οινολόγος, οινοποιός Μπουτάρη Οινοποιητική
Λεωνίδας Νασιάκος, οινολόγος, οινοποιός Σεμέλη
Μιχάλης Προμπονάς, οινολόγος Αμπελώνες Αντωνόπουλου
Γιάννης Τρουπής, γεωπόνος, οινοποιός Οινοποιία Τρουπή
Συντονίζει η Μαρία Νέτσικα, χημικός, οινολόγος, δημοσιογράφος αμπέλου και οίνου
Θα δοκιμαστούν τα κρασιά:
1. Amalia Brut Vintage 2014, Κτήμα Τσέλεπου
2. Μαντίνεια 2016, Οινοποιία Τρουπή
3. Salto 2016, Κτήμα Σκούρα
4. Μαντινεία 2015, Αμπελώνες Αντωνόπουλου
5. Thea 2016, Σεμέλη
6. Οροπέδιο 2016, Μπουτάρη Οινοποιητική
7. Μικρή Κιβωτός 2016 ροζέ, Κτήμα Λαντίδη
8. La vie en Rose 2016, Κτήμα Παλυβού

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος