Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιάρδου θα παραστεί στην υπογραφή της σύμβασης για τη συνένωση του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης  µε τα ιδιαίτερα τµήµατά του – το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης και το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης – και του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης υπό έναν ενιαίο Μητροπολιτικό Οργανισµό Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης. Το νομοσχέδιο, που προβλέπει τη συνένωση των μουσείων και την ίδρυση οργανισμού με την επωνυμία «Μητροπολιτικός Οργανισμός Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης» (συντομογραφία ΜΟΜuΘ) βρίσκεται καθ’ οδόν προς ψήφιση στη Βουλή.

mmst

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 17.30 στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης.  Μετά από αυτή τη συνένωση, στη Θεσσαλονίκη θα λειτουργεί ο µεγαλύτερος, εποπτευόµενος από το ΥΠΠΟΑ, µουσειακός οργανισµός, µε εµβέλεια που ξεπερνά τα ελληνικά σύνορα και µε συλλογές πολλών δεκάδων χιλιάδων µονάδων που απαρτίζονται από έργα ελληνικής και διεθνούς τέχνης µοναδικής ιστορικής και αισθητικής αξίας και που καλύπτουν όλα τα εικαστικά µέσα.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ακόμα ο δήµαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρία Ευστρατίου Κόλλια – Τσαρουχά.

Την παρουσίαση του εγχειρήµατος της συνένωσης και της σχετικής συµφωνίας θα κάνουν ο πρόεδρος ∆Σ του ΚΜΣΤ Ανδρέας Τάκης, η πρόεδρος ∆Σ του ΜΜΣΤ Ξανθίππη Σκαρπιά – Χόιπελ, ο πρόεδρος της Εφορείας του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης Εµµανουήλ Μαραγκούλης.

Μοιράσου το άρθρο: