Οι δημιουργίες μίας 16χρονης πλαισιώνουν την Δημοτική Πινακοθήκη Πυλαίας-Χορτιάτη

Εντυπωσίασαν το κοινό των φιλότεχνων τα έργα της νεαρής, ταλαντούχας ζωγράφου, πολυβραβευμένης μαθήτριας της Α’ Λυκείου Μαρίας-Άννας Σαουρίδου, που παρουσιάστηκαν στη διάρκεια των εγκαινίων της Δημοτικής Πινακοθήκης στο Πολιτιστικό Κέντρο του δημαρχείου Πανοράματος.

Τα εγκαίνια αφορούν στη νέα μορφή της Δημοτικής Πινακοθήκης, κυρίως στη δημιουργία νέων ενιαίων εκθεσιακών επιφανειών στον εσωτερικό χώρο της αίθουσας και στην εγκατάσταση ειδικού συστήματος ανάρτησης έργων τέχνης και συστήματος τεχνητού φωτισμού.

Στον χώρο θα φιλοξενούνται περιοδικές εκθέσεις έργων τέχνης, αλλά και μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα για μαθητές και ενήλικες, καθώς και παράλληλες εκδηλώσεις, όπως ομιλίες και παρουσιάσεις για περιορισμένο αριθμό ατόμων.

Η 16χρονη Μαρία-Άννα αντλεί τα θέματά της από την καθημερινότητα, από τη σχολική ζωή και από την παράδοση. Κατέκτησε πολλαπλές εθνικές διακρίσεις και τέσσερα παγκόσμια βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς που της έδωσαν το δικαίωμα εισαγωγής άνευ εξετάσεων στη σχολή Καλών Τεχνών ως εξαιρετικό ταλέντο. Μεταξύ άλλων κέρδισε το πρώτο βραβείο στην 4η Biennalle, το 2008 στην Ξάνθη σε ηλικία επτά ετών και το δεύτερο βραβείο στην διάρκεια της 5ης Biennalle, δύο χρόνια αργότερα, σε ηλικία εννέα ετών. Επίσης απέσπασε το ειδικό βραβείο καλλιτεχνικής απόδοσης τεχνικής στο Διεθνές Παιδικό Φεστιβάλ Τέχνης, το 2010 στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν και την ίδια χρονιά στη Σλοβενία κέρδισε διάκριση στον 15ο Παγκόσμιο διαγωνισμό Παιδικής Ζωγραφικής που διοργάνωσε το περιοδικό «Ο κόσμος της τέχνης». Η έκθεση των έργων της θα διαρκέσει για όλη την εορταστική περίοδο και έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα αφού τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση των σωματείων «Το χαμόγελο του παιδιού» και της «Λάμψης».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος