Πολιτιστικό δεκαήμερο στο Θέατρο Αυλαία

Array

Το Θέατρο Αυλαία αποχαιρετά τον Απρίλη και καλωσορίζει τον Μάϊο με θεατρικά δρώμενα που συνδυάζουν την ελληνική δημοτική παράδοση με τον Δυτικό πολιτισμό και τη νέα ελληνική λογοτεχνία με τις θεατρικές ομάδες της πόλης. Φυσικά το παιδικό θέατρο δεν θα μπορούσε να λείπει από τον προγραμματισμό, με ένα έργο που έχουν έχει αγαπηθεί και ως βιβλίο.

Πέμπτη 27, Παρασκευή 28 και Κυριακή 30 Απριλίου στις 21.00

Τελευταίο τριήμερο για τους “Εκκλησιάζοντες“, το πρωτότυπο έργο του Μιχάλη Δαρνάκη και της Μαρίας Λαφτσίδου που καυτηριάζει την εμπορευματοποίηση της θρησκείας από μερίδα του κλήρου. Πρόκειται για μια σύγχρονη κωμωδία, με απρόσμενη πλοκή, σατιρικό κείμενο και καταιγιστικό ρυθμό λόγου και κίνησης. Με έντονη χιουμοριστική διάθεση μεταφέρει τα κακώς κείμενα της σημερινής πραγματικότητας. Ένα έργο που διασκεδάζει και προβληματίζει.

Το Σάββατο 29 Απριλίου στις 19.30 αφιερώνεται στον χορό και συγκεκριμένα στο κλασικό μπαλέτο. Τα τμήματα υποδομής του Greek Northern Ballet παρουσιάζουν ένα ρομαντικό μπαλέτο του 19 αιώνα σε δύο πράξεις, τη “Συλφίδα” του Herman Severin Løvenskiold.

Πολιτιστικό δεκαήμερο στο Θέατρο Αυλαία

Το “Σκύλος με Σπίτι” των εκδόσεων Πατάκη είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και ευπώλητα παιδικά βιβλία και διδάσκει την αγάπη και τον σεβασμό στην διαφορετικότητα. Έγινε παιδική παράσταση από την ομάδα A-priori με περισσή αγάπη και μεράκι και την Κυριακή 20 Απριλίου στις 11.30 θα παιχτεί για τελευταία φορά στη Θεσσαλονίκη πριν συνεχίσει το ταξίδι της. Ένας σκύλος γίνεται φίλος με μια γάτα «πρόσφυγα»… και η περιπέτεια ξεκινά!

Τρεις δημοτικές παραλογές, τρία δημοτικά τραγούδια αφιερωμένα στη διαχείριση της απώλειας, δοσμένα μέσα από τη σκηνοθετική ματιά της Βαρβάρας Δουμανίδου συνθέτουν τον “Κάτω Κόσμο“. Το Θέατρο του Άλλοτε παρουσιάζει αυτόν τον Μάιο ένα ονειρικό ταξίδι σε έναν κόσμο που μας άφησε κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21.00 από τις 3 Μαΐου.

Παρασκευή 5, Σάββατο 6 και Κυριακή 7 Μαϊου στις 21.00

Το πολιτιστικό δεκαήμερο κλείνει με έναν μονόλογο αξιώσεων αφού παίζεται εδώ και τρία χρόνια με επιτυχία στην Αθήνα ενώ το κείμενο έχει λάβει Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Λογοτεχνίας το 2014. Ο λόγος για το έργο “Μάρτυς μου ο Θεός” του Μάκη Τσίτα, σε σκηνοθεσία Σοφίας Καραγιάννη. Μέσα στο πανηγυρικό κλίμα που επικρατεί στην Αθήνα του 2004, ο Χρυσοβαλάντης –ένας τυπικός αντιήρωας της εποχής μας, άνθρωπος απλός αλλά οπλισμένος με χιούμορ, με φαντασία και με μια ιδιαίτερη λεκτική ευφορία–, έχοντας βρεθεί στα πενήντα του άνεργος και με υγεία κλονισμένη, εξιστορεί τα πάθη που υφίσταται από παιδί στην αναμέτρησή του με την πραγματικότητα. Όλοι –οι γυναίκες που συναντά, οι εργοδότες του, ακόμη και η ίδια η οικογένειά του– τον προδίδουν, ενώ γύρω του διαγράφεται η εικόνα μιας κοινωνίας που, παρά την επιφανειακή ευμάρεια, βυθίζεται στην παρακμή. Μέσα από τον χειμαρρώδη μονόλογό του, που ακολουθεί τη ροή της σκέψης του, παρακολουθούμε τον αγώνα του να σταθεί όρθιος, ισορροπώντας ανάμεσα στο κωμικό και το δραματικό.

Πληροφορίες & Κρατήσεις:
Ώρες ταμείου: Δευτέρα – Κυριακή 10:30-13:30, 17:30-21:00
ΘΕΑΤΡΟ ΑΥΛΑΙΑ
Πλατεία ΧΑΝΘ (Πλευρά Τσιμισκή)
2310 237700

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος