Νότης Μαριάς: Θεωρώ ότι η Κομισιόν έχει κάνει παραβίαση του Δικαίου της Ε.Ε. (Audio)

«Θεωρώ ότι η Κομισιόν έχει κάνει παραβίαση του Δικαίου της Ε.Ε., που προβλέπει τήρηση των συνταγματικών αρχών των κρατών-μελών, γιατί δεν έχει δικαίωμα να παρεμβαίνει σε εκκρεμείς υποθέσεις» δήλωσε ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς με αφορμή την παρέμβαση της Κομισιόν στο θέμα της εκκρεμούσας δικαστικής υπόθεσης του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου. Παράλληλα, μιλώντας στον 102 fm της ΕΡΤ3 και την Ασπασία Βούζη πρόσθεσε «όταν ανοίξει η ποινική δίκη για τον κ. Γεωργίου να έρθουν και να πουν την άποψή τους».

Αναφορικά με την υπόθεση της παραχώρησης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού από το ΤΑΙΠΕΔ στη Lamda Development και την ερώτησή του προς την Κομισιόν για ενδεχόμενες παραβιάσεις του Δικαίου της Ε.Ε. σημείωσε ότι «η όλη διαδικασία είναι στον αέρα», ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, ότι η θέση του είναι υπέρ της αξιοποίησης του Ελληνικού.

Ερωτηθείς για τις τοποθετήσεις των πρωθυπουργών Ουγγαρίας και Τσεχίας περί δημιουργίας ενός κοινού ευρωπαϊκού στρατού επεσήμανε ότι «ένας κοινός ευρωπαϊκός στρατός πρέπει να έχει πολιτικό έλεγχο» θέτοντας μια σειρά ερωτημάτων όπως: ποιος θα έχει τον έλεγχο, ποια θα είναι τα όριά του και αν θα υπάρχει ρήτρα συμμετοχής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ