Θ.Καράογλου: “Το Σύνταγμα έχει πλέον “παλαιοκαιρίσει” ” (audio)

«Το Σύνταγμα έχει πλέον “παλαιοκαιρίσει”. Πέρασαν 41 χρόνια από τη συγγραφή του, έγιναν τρεις απλές αναθεωρήσεις, επιφανειακές και τώρα είναι η ώρα, όχι απλά να αναθεωρηθεί, αλλά να χαράξει τομές», υπογράμμισε ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Θεόδωρος Καράογλου με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του «Ορκίζομαι» στο οποίο αναλύονται οι προτάσεις του για τη βελτίωση του Συντάγματος.

Μιλώντας την Παρασκευή (30/9) στον 102 fm της ΕΡΤ3 και τους Ασπασία Βούζη και Βασίλη Πεκλάρη επεσήμανε ότι οι κύριοι άξονες της πρότασής του είναι η αναβάθμιση του πολιτικού συστήματος και η θωράκιση της Δημοκρατίας. «Ζητήματα και παθογένειες του χθες πρέπει να ξεπεραστούν. Η επικείμενη συνταγματική αναθεώρηση είναι μια χρυσή ευκαιρία για να γίνει αυτό» εξήγησε συμπληρώνοντας ότι «όλα τα κόμματα πρέπει να κάνουν υπερβάσεις σε συγκεκριμένα ζητήματα, στα οποία δεν πρέπει να δημιουργούμε εντάσεις, όπως τα θέματα του Συντάγματος, της εξωτερικής πολιτικής, της εθνικής άμυνας και της παιδείας».

Αναφορικά με την ένταξη των εταιριών ύδρευσης στο υπερταμείο δήλωσε πως «αν η κυβέρνηση της ΝΔ προωθούσε τις ιδιωτικοποιήσεις θα υπήρχαν πολλές αντιδράσεις», προσθέτοντας πως «μια σοβαρή κυβέρνηση, αν δε θέλει την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ και της ΕΥΔΑΠ, μπορεί να αντιπροτείνει κάτι άλλο».

Ερωτηθείς αν υπάρχει ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες δήλωσε ότι δεν υπάρχει προς το παρόν πίεση εκλογών τονίζοντας, ωστόσο, ότι ο κίνδυνος για την κυβέρνηση είναι το 2018 αν λειτουργήσει ο κόφτης που προβλέπει οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ