«Ο Ερντογάν θέλει να γίνει ένα είδος δημοκρατικού δικτάτορα με την ψήφο του τουρκικού λαού» γι αυτό και «προσπαθεί να οργανώσει την εξαγωγή της αντιπαράθεσης σε Γερμανία, Ολλανδία, τις χώρες της Ε.Ε. όπου υπάρχουν Τούρκοι», επεσήμανε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος μιλώντας την Τρίτη (14/3/2017) στον 102 fm της ΕΡΤ3 και τους Ασπασία Βούζη και Βασίλη Πεκλάρη.

Αναφορικά με την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην Ε.Ε. υπογράμμισε: «εμείς θεωρούμε ότι δεν έχει θέση κι έχουμε παγώσει το θέμα. Θεωρώ ότι πρέπει να ορίσουμε τη σχέση μας, αποκλείεται όμως να συνεχίσουμε την ενταξιακή διαδικασία. Μέχρι να μπουν οι Τούρκοι θα έχουν φύγει οι Ολλανδοί, οι Γάλλοι». «Τελικά, τι μας ενδιαφέρει, να πάμε δυτικά ή ανατολικά» αναρωτήθηκε.

Για την πορεία της αξιολόγησης εκτίμησε ότι «θα υπάρξει συμφωνία τέλη Απριλίου, αρχές Μαΐου του 2017 και θα είναι πολύ σκληρότερα τα μέτρα». «Αν δεν υπάρξει συμφωνία, που θεωρούμε αδιανόητο, θα φτάσουμε στη χρεοκοπία» σημείωσε τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προφανώς θα την “κλείσει” «εκτός αν θέλει να αυτοκτονήσει πολιτικά».

Ερωτηθείς για την ευρύτερη συναίνεση που θέτουν στελέχη της κυβέρνησης εξήγησε ότι «η συναίνεση δεν είναι ζήτημα τακτικής». «Ή πιστεύεις και ακολουθείς συγκεκριμένη στρατηγική, όπως έκανε η ΝΔ και στήριξε ΣΥΡΙΖΑ, ή όχι» πρόσθεσε.

Μοιράσου το άρθρο: