Την άποψη ότι οι ελληνοτουρκικές διαφορές πρέπει να αντιμετωπίζονται μέσω Ευρωπαϊκής Ένωσης εξέφρασε ο βουλευτής Α’ Αθηνών της Ένωσης Κεντρώων Μάριος Γεωργιάδης μιλώντας την Τρίτη (14/3/2017) στον 102 fm της ΕΡΤ3 και τους Ασπασία Βούζη και Βασίλη Πεκλάρη.

«Δε γίνεται να συνεχίζει τις προκλητικές δηλώσεις του, να μας πετάει το τυράκι κι εμείς να τσιμπάμε. Θέλουμε να τα έχουμε καλά μαζί τους, αλλά δε μπορούμε να καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια. Είναι θέματα που πρέπει να λύσουμε μέσω της Ε.Ε. Οι διμερείς σχέσεις ποτέ δεν μας έκαναν καλό» ανέφερε.

Την εμπλοκή στις ευρωτουρκικές σχέσεις την απέδωσε σε «κινήσεις πανικού» από την πλευρά του Ερντογάν. «Ψάχνει να βρει διέξοδο και συμμάχους. Αυτό σε βάθος χρόνου δημιουργεί προβλήματα στην Ευρώπη και το προσφυγικό» σημείωσε.

Ερωτηθείς για τη στάση της Ένωσης Κεντρώων όταν ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση και η συμφωνία εισαχθεί προς ψήφιση στη βουλή ξεκαθάρισε ότι η Ένωση Κεντρώων δεν πρόκειται να στηρίξει καμία κυβέρνηση που αποφασίζει μόνη της, χωρίς να έχει προηγηθεί συμφωνία με τα κόμματα του ευρωπαϊκού φάσματος της Βουλής.

Μοιράσου το άρθρο: