Γ.Μαυρωτάς: “Οι μεγάλες αλλαγές χρειάζονται και μεγάλες συναινέσεις” (audio)

«Οι μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα χρειάζονται και μεγάλες συναινέσεις» δήλωσε ο γραμματέας Κοινοβουλευτικού Έργου, βουλευτής Αττικής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς, με αφορμή τη συνάντηση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη.

Μιλώντας την Τετάρτη (5/4/2017) στον 102 fm της ΕΡΤ3 και τους Ασπασία Βούζη και Βασίλη Πεκλάρη ανέφερε ότι «πρώτη προτεραιότητα πρέπει να είναι η οικονομία και όχι η μικροπολιτική». «Προτεραιότητα για το Ποτάμι είναι όχι να πάμε σε εκλογές, αλλά να βάλουμε την οικονομία σε πρώτο πλάνο, να κλείσει η αξιολόγηση, να μπούμε στην ποσοτική χαλάρωση» τόνισε.

Για την πορεία της διαπραγμάτευσης εκτίμησε ότι «η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει, απλά προσπαθεί να δει το περιτύλιγμα, πώς θα το παρουσιάσει στο εσωτερικό», ενώ κληθείς να απαντήσει τι στάση θα κρατήσει το Ποτάμι όταν τα μέτρα φτάσουν προς ψήφιση στη Βουλή εξήγησε: «Αν έρθουν όλα μαζί σε ένα άρθρο δε θα το ψηφίσουμε. Αν έρθουν σε μεμονωμένα θα το δούμε κατά περίπτωση και αν θα βοηθήσουν τη χώρα να βγει από την κρίση, θα τα υπερψηφίσουμε».

Ερωτηθείς για την πολιτική κατεύθυνση του Ποταμιού -μετά το ναυάγιο των συζητήσεων με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και την ανεξαρτητοποίηση αλλά και μετακίνηση στελεχών του- επεσήμανε: «Είμαστε πιο κοντά σε έναν προοδευτικό, μεσαίο χώρο που έχει κομμάτια σε διάφορα κόμματα, στη ΝΔ, σε πολίτες ή κινήσεις, στην κοινωνία και σε ανθρώπους που δεν πήγαν καν να ψηφίσουν στις εκλογές». Παράλληλα, αναφερόμενος στο χώρο του Κέντρου, έκανε λόγο για δύο συνιστώσες: η μια -Ποτάμι και «Ώρα Αποφάσεων»- ποντάρει στον εκσυγχρονισμό και η Δημοκρατική Συμπαράταξη στη νοσταλγία όπως είπε χαρακτηριστικά. «Εκεί με τις δικές του πλατφόρμες ο καθένας θα προσπαθήσει να κερδίσει τους «άστεγους» ψηφοφόρους που θέλουν κάτι καινούριο και όχι ξαναζεσταμένο φαγητό ή κάτι που θα μυρίζει ναφθαλίνη».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ