«Στηρίζουμε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και εκτιμάμε ότι θα υπάρξει συμφωνία και όχι παραχωρώντας γη και ύδωρ», δήλωσε η εκπρόσωπος ΑΝΕΛ Μανταλένα Παπαδοπούλου, μιλώντας την Πέμπτη (05/04/2017) στον 102 fm της ΕΡΤ3 και τους Ασπασία Βούζη και Βασίλη Πεκλάρη, αναφορικά με την πορεία της διαπραγμάτευσης για το κλείσιμο της β’ αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

Χαρακτήρισε «επίκληση στη λογική» την κίνηση του πρωθυπουργού να ζητήσει από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τούσκ να συγκαλέσει έκτακτη Σύνοδο των κρατών-μελών της Ευρωζώνης αν δεν υπάρξει αποτέλεσμα στο αυριανό Eurogroup της Μάλτας λέγοντας ότι «δε μπορεί να γίνονται δεκτές συνεχώς οι παράλογες νέες απαιτήσεις».

Για την αντιπολίτευση επεσήμανε ότι «επιμένει και επενδύει στην καταστροφολογία». «Διαψεύστηκε παταγωδώς στην πρώτη αξιολόγηση, το ίδιο θα γίνει και τώρα» πρόσθεσε.

Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο ευρύτερων πολιτικών συνεργασιών εξήγησε: «Αν υπάρχουν φωνές που στηρίζουν τον ιεραρχημένο μας στόχο (όπως η επίλυση των ζητημάτων τώρα και όχι η μετάθεσή τους, όπως έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, καθώς και η πάταξη της διαφθοράς) δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να συνεργαστούμε. Αλλά όχι με άλλες φωνές που θέλουν να εμποδίσουν την εξέλιξη για την οποία αγωνιζόμαστε».

Μοιράσου το άρθρο: