Για την κατ΄ αρχήν συμφωνία της Μάλτας, αλλά και τις ενστάσεις που διατυπώθηκαν στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε τη Φευτέρα (10/4/2017) η βουλευτής Σερρών του κόμματος Αφροδίτη Σταμπουλή στον 102 fm της ΕΡΤ3 και τους Ασπασία Βούζη και Βασίλη Πεκλάρη.

Αναφερόμενη στα θετικά της συμφωνίας χαρακτήρισε «επιτυχία» το ότι επανέρχεται το μέτρο των συλλογικών διαπραγματεύσεων στα εργασιακά και ότι δε θα νομοθετηθούν αλλαγές στις ομαδικές απολύσεις και το lockout.

Για τις συντάξεις επεσήμανε ότι «το 2019 θα έχουμε μια περικοπή-μείωση στις προσωπικές διαφορές, όχι γενικά στις συντάξεις» κάνοντας, παράλληλα, αναφορά στα αντισταθμιστικά μέτρα, όπως η μείωση της συμμετοχής των συνταξιούχων στα φάρμακα, τα οποία χαρακτήρισε «απολύτως αναγκαία».

Ερωτηθείσα για το κείμενο των 13 στελεχών του κόμματος στην Κεντρική Επιτροπή,  που δημιούργησε την εντύπωση ότι υπάρχουν φωνές στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ που θέτουν θέμα εκλογών, ήταν κατηγορηματική ότι επρόκειτο για έναν προβληματισμό. «Διευκρινίστηκε ότι δεν πρόκειται για θέμα εκλογών» πρόσθεσε.

Μοιράσου το άρθρο: