Γ. Σαρίδης: “Δεν θα ψηφίσουμε ούτε μέτρα ούτε αντίμετρα” (audio)

Array

«Η δική μας θέση είναι ότι ανοίγει πόρτες και θα έπρεπε να είχε κατατεθεί με άλλον τρόπο γιατί οι πόρτες αυτές θα έπρεπε να μείνουν κλειστές» δήλωσε ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων Ιωάννης Σαρίδης με αφορμή την τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό μηχανισμό.

Μιλώντας στον 102 fm της ΕΡΤ3 και τους Ασπασία Βούζη και Βασίλη Πεκλάρη αναρωτήθηκε αν «τις ασάφειες της τροπολογίας θα τις πληρώσει πάλι ο ελληνικός λαός».

Εμφανίστηκε προβληματισμένος για την κατάσταση στα Σκόπια λέγοντας ότι ο εθνικισμός θυμίζει 1997 και 1987 και συμπλήρωσε ότι «τα όσα γίνονται στη γειτονιά μας δεν είναι καλά νέα για την Ελλάδα».

Για την Τουρκία ανέφερε ότι «ακολουθεί μια πολιτική συντήρησης της έντασης στο Αιγαίο γιατί η ηγεσία της χρειάζεται, ανά πάσα στιγμή, να έχει έναν αντιπερισπασμό για όσα συμβαίνουν στα νότια και ανατολικά σύνορά της». Παράλληλα, επεσήμανε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν πρέπει να επιτρέψει τη δημιουργία τετελεσμένων στο Αιγαίο και υπογράμμισε ότι πρέπει να αποφευχθεί οποιασδήποτε ένταση, μέσω του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.

Για τη στάση της Ένωσης Κεντρώων όταν τα μέτρα για το κλείσιμο της συμφωνίας φτάσουν στη Βουλή επανέλαβε: «δε θα ψηφίσουμε ούτε μέτρα ούτε αντίμετρα, γιατί ο χρόνος που έχει περάσει είναι ο λόγος για τα νέα μέτρα που έρχονται».

Τέλος, εκτίμησε ότι «ούτε ο πιο αισιόδοξος από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πιστεύει ότι στις επόμενες εκλογές θα βγει ξανά η σημερινή κυβέρνηση».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ