Σ. Ζαριανόπουλος: “Πίσω από όλα κρύβεται η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων” (audio)

Array

«Ο λαός πρέπει να αντιληφθεί ότι πίσω από όλα αυτά κρύβεται η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων» σχολίασε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος αναφερόμενος στην προκαταρκτική τεχνική συμφωνία της κυβέρνησης με τα κλιμάκια των δανειστών.

Μιλώντας στον 102 fm της ΕΡΤ3 και τους Ασπασία Βούζη και Βασίλη Πεκλάρη χαρακτήρισε τα αντίμετρα «ψίχουλα για τους πιο ακραία φτωχούς» και πρόσθεσε ότι ο μεγάλος όγκος αυτών των μέτρων είναι «επιδοτήσεις στο κεφάλαιο».

Για τη στάση του κόμματος του όταν τα μέτρα και τα αντίμετρα θα εισαχθούν προς ψήφιση στη Βουλή εξέφρασε την επιφύλαξή του για τον τρόπο με τον οποίο θα εισαχθούν, θυμίζοντας, ωστόσο, ότι «το ΚΚΕ ακόμη και τα ελάχιστα μέτρα τα στήριζε».

Για τον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «αποδείχθηκε ότι ήταν αυτός που μπορούσε να κάνει τη βρώμικη δουλειά». «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την ικανότητα να χειραγωγεί τον κόσμο. Καλλιεργεί και σήμερα την αυταπάτη ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια. Αυτό είναι μια μεγάλη απάτη» επεσήμανε και κάλεσε το λαό να μην επιλέξει ανάμεσα στα κόμματα που τον σφάζουν.

Για το αν μετά τη συμφωνία απομακρύνεται το σενάριο των πρόωρων εκλογών σημείωσε ότι «πρέπει ο λαός να είναι, κάθε στιγμή, έτοιμος να αντιμετωπίσει ένα εκλογικό ξάφνιασμα».

Ερωτηθείς για τις απειλές της Τουρκίας προς την Κυπριακή Δημοκρατία αναφορικά με την ενδεχόμενη διεξαγωγή ερευνών στα οικόπεδα της ΑΟΖ εξέφρασε την ανησυχία του υπογραμμίζοντας ότι «οι ανταγωνισμοί σε σχέση με την ενέργεια είναι τεράστιοι και κανείς δε μπορεί να εγγυηθεί ότι δε μπορεί να πάρουν και πολεμικές μορφές.»

Για την κατάσταση στα Βαλκάνια έκανε λόγο για έκρυθμη κατάσταση. «Υπάρχει ανησυχία στο ποιος τελικά θα ελέγξει το αλβανικό τόξο» ανέφερε συμπληρώνοντας ότι «χρειάζεται μεγάλη εγρήγορση του λαού μας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ