Γ. Καρράς: “Το Σύνταγμα εισάγει μια ευμενή διάκριση” (audio)

Array

Την παραδοξότητα μεταξύ Συντάγματος και ποινικής δικονομίας επεσήμανε, με αφορμή τη μη δίωξη του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου για το αδίκημα της απιστίας, λόγω παραγραφής, ο ανεξάρτητος βουλευτής Β΄ Αθηνών Γεώργιος Καρράς.

Μιλώντας στον 102 fm της ΕΡΤ3 και την Ασπασία Βούζη εξήγησε ότι, κατά το Σύνταγμα, η μακρότερη ποινική παραγραφή είναι 2 χρόνια, ενώ για τον απλό πολίτη το πλημμέλημα παραγράφεται σε 5 χρόνια και το κακούργημα σε 15. «Υπάρχει μεγάλη ανισότητα. Το Σύνταγμα εισάγει μια ευμενή διάκριση» συμπλήρωσε.

Μεταξύ άλλων, ο ανεξάρτητος βουλευτής αναφέρθηκε στις ενέργειες του εκκαθαριστή της Αγροτικής Τράπεζας που με εξώδικα ζητά από τους αγρότες να εξοφλήσουν παλαιότερες οφειλές, εντός τριών ημερών, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα αποσταλούν στις Δ.Ο.Υ. για βεβαίωση ως χρέη προς το Δημόσιο.

«Με ξένισε -για να μην πω εξόργισε- η ξαφνική ενέργεια του εκκαθαριστή να ζητήσει την πλήρη εξόφληση» σημείωσε επισημαίνοντας την ανάγκη να υπάρξει ειδική νομοθεσία για την ευνοϊκή διευθέτηση των αγροτικών δανείων. Μάλιστα, πρότεινε, με εξώδικη διαδικασία και βάσει ενός μαθηματικού τύπου να υπολογίζονται τα εισοδήματα του οφειλέτη, αφού διαγραφούν οι τόκοι υπερημερίας και οι συμβατικοί τόκοι.

Κληθείς να απαντήσει αν, ως ανεξάρτητος βουλευτής, δέχθηκε προτάσεις για συνεργασία από άλλα κόμματα, απάντησε θετικά προσθέτοντας, ωστόσο, ότι πρόθεσή του είναι «η παραμονή στον προοδευτικό κεντρώο χώρο, με φωνή ανεξαρτησίας και αυτονομίας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ