Υπέρ της επιδότησης ενοικίου σε βουλευτές και εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς, από την περιφέρεια, που δε διαθέτουν ακίνητο στην Αθήνα και χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, τάχθηκε ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων Αριστείδης Φωκάς μιλώντας στον 102 fm της ΕΡΤ3.

Για την υπόθεση της Novartis -ως εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων στην προανακριτική επιτροπή- εκτίμησε ότι, εντός του Μαρτίου, θα ξεκινήσει η επιτροπή το έργο της, ενώ αιτιολογώντας το «παρών» που ψήφισε το κόμμα του κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια, εξήγησε πως οι μαρτυρίες που αναφέρονται στη δικογραφία δεν είναι σαφείς. Ωστόσο, παραδέχθηκε πως «κάτι έχει συμβεί», «δε μπορεί να υπάρχει τόσος καπνός χωρίς φωτιά» και δεσμεύθηκε πως η επιτροπή θα εξετάσει σε βάθος όλα τα στοιχεία, ώστε, αν υπάρχουν αποδείξεις που ενοχοποιούν τα πολιτικά πρόσωπα ή αν διαπιστωθούν διαδρομές μαύρου χρήματος να αποδοθούν οι ευθύνες.

Αναφορικά με τη χρήση της φαρμακευτικής κάνναβης, ως εισηγητής στο νομοσχέδιο, τάχθηκε καταρχήν υπέρ λέγοντας ότι θα βοηθήσει τους ασθενείς, αλλά θα δημιουργήσει και θέσεις εργασίας. Ωστόσο, πρόσθεσε πως πρέπει να δοθεί συγκεκριμένος αριθμός αδειών, η παραγωγή να είναι ελεγχόμενη και να υπάρξουν ξεκάθαροι κανόνες.

Μοιράσου το άρθρο: