Προς τη σωστή κατεύθυνση, υπό προϋποθέσεις, χαρακτήρισε την πρόθεση της κυβέρνησης για την απόδοση του κοινωνικού μερίσματος σε ευπαθείς ομάδες ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ, βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας μιλώντας στον 102 fm της ΕΡΤ3 και την Ασπασία Βούζη.

Αφού υπενθύμισε ότι το ποσό αυτό προέκυψε από την υπεφορολόγηση και την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών εξήγησε πως η ΝΔ δεν είναι αρνητική ως προς το να δοθεί. «Θα ήθελα πρώτα να επιβεβαιώσω ότι έχουν επιτευχθεί οι στόχοι του προϋπολογισμού και όταν θα έχουμε τα οριστικά στοιχεία τότε θα μπορεί να γίνει πιο ουσιαστική συζήτηση» ανέφερε προσθέτοντας «θα ήθελα να δω περισσότερες μειώσεις φόρων και θα ήμουν υπέρ να δοθεί σε όσους είναι μακροχρόνια άνεργοι, εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ».

Παράλληλα, επεσήμανε πως η ενίσχυση των ασθενέστερων θα προκύψει από τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, μέσω της ενίσχυσης του ιδιωτικού τομέα, ενώ ερωτηθείς για τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως «πρέπει να μειωθούν κι οι εργοδοτικές εισφορές, αν θέλουμε να καταπολεμήσουμε τη μαύρη εργασία, αν θέλουμε να έχουμε υγιή επιχειρηματικότητα». Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι αύριο στη Βουλή, στη συζήτηση για την ασφάλεια, θα τεθούν ερωτήματα προς τον κ. Μητσοτάκη σχετικά με τις υποθέσεις Αυγενάκη και Siemens κάλεσε την κυβέρνηση να μην «πετάει το μπαλάκι στην εξέδρα», αλλά να απαντήσει στα ερωτήματα του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Η ΝΔ δεν έχει να κρύψει κάτι. Και ο κ. Αυγενάκης έχει απαντήσει επ’ αυτού» σημείωσε.

Μοιράσου το άρθρο: