«Επιπόλαιο» και «άστοχο» χαρακτήρισε το αίτημα Ερντογάν για επικαιροποίηση της Συνθήκης της Λωζάνης ο αντιπρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Εμμανουηλίδης λέγοντας ότι «με αυτήν την πρόταση ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για τη χώρα του».

Παράλληλα, μιλώντας στον 102 fm της ΕΡΤ3 και την Ασπασία Βούζη, υποστήριξε πως από την πλευρά του Τούρκου προέδρου «υπήρξε μια ατυχέστατη και με προχειρότητα προσέγγιση σημαντικών θεμάτων, που εκθέτει τη χώρα του στα διεθνή φόρα».

Ερωτηθείς σχετικά, έκανε λόγο για μια συνάντηση που είχε ως αντικείμενο, καταρχάς, τον προσεγγιστικό διάλογο σε θέματα ανοιχτά για δεκαετίες. «Η δική μας θέση είναι σταθερή. Επιδιώκουμε μια σταθερή φιλία επ’ ωφελεία των δύο χωρών» υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Ποια ήταν τα επιδιωκόμενα εκ μέρους του Ερντογάν; Να έχει ένα τύποις διαβατήριο καλών προθέσεων για την Ευρώπη. Ο ίδιος το έκαψε. Οπότε όλη η προσπάθειά του συνέτεινε στο να ακουστεί στο εσωτερικό του ακροατήριο».

Αναφερόμενος στην αντιπολίτευση και στην κριτική που άσκησε, πριν καν ολοκληρωθεί η επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στη χώρα μας, τόνισε πως «επιδεικνύει έλλειμμα προσέγγισης σοβαρών θεμάτων, μια παθογένεια που επιτείνεται εξαιτίας των αδιεξόδων στα οποία έχει περιέλθει» και την κάλεσε «να ψάξει να βρει αλλού πεδία αντιπαράθεσης και όχι εκεί που λαβώνουν πρωτίστως την ίδια».

Μοιράσου το άρθρο: