Αποφασιστικότητα, σταθερότητα και ψυχραιμία στα θέματα εθνικής ασφάλειας, υπεράσπισης των εθνικών δικαιωμάτων και τήρησης των διεθνών κανόνων συνέστησε ο βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Ρίζος μιλώντας στον 102 fm της ΕΡΤ3 και την Ασπασία Βούζη με αφορμή την τουρκική προκλητικότητα στα Ίμια.

Όπως υπογράμμισε «ο νευρικός γείτονας» πρέπει να μπει σε πλαίσια νομιμότητας, ενώ ερωτηθείς αν θεωρεί πως η τουρκική ένταση χρησιμοποιείται, τεχνητά, ως μοχλός πίεσης προς τη χώρα μας για υποχωρήσεις στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων ανέφερε ότι αυτές οι εκτιμήσεις έχουν «συνομοσιολογική χροιά».

Για τις διαπραγματεύσεις Ελλάδας- FYROM τόνισε ότι έχουμε πεδίον δόξης λαμπρό για να περάσουμε σε μια λύση, αμοιβαία αποδεκτή. «Δεν υπάρχει σαλαμοποίηση, υπάρχει το όλον κι έτσι προχωράμε» πρόσθεσε.

Για τους πολιτικούς που φέρονται ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση Novartis ξεκαθάρισε ότι τους θεωρεί αθώους μέχρι να ολοκληρωθεί η δικαστική έρευνα. «Αν αποδειχθεί ότι είναι ένοχοι θα πληρώσουν και το τίμημα», «καιρός είναι να ελεγχθεί ποιος έβαζε υπογραφή, που και γιατί;» σημείωσε και υπογράμμισε ότι τον ενδιαφέρει «να δημιουργηθούν οι μηχανισμοί εκείνοι που δε θα επιτρέψουν την επανάληψη του φαινομένου».

Όσο για το νόμο περί ευθύνης υπουργών υποστήριξε πως είναι μια λαμπρή ευκαιρία να αλλάξει επιτέλους, μέσω της συνταγματικής αναθεώρησης.

Μοιράσου το άρθρο: