«Σωσίβιο» για την κυβέρνηση χαρακτήρισε ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ, βουλευτής Έβρου, Τάσος Δημοσχάκης την πρόταση για συνεδρίαση της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής με αντικείμενο την ανάκληση της απόφασης για την πώληση πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

Μιλώντας στον 102 fm της ΕΡΤ3 και την Ασπασία Βούζη εξήγησε πως αν η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – ή μέρος αυτής- είχαν ενστάσεις θα μπορούσαν να τις εκφράσουν από την ώρα που συμμετείχαν στη Διαρκή Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων. «Αυτό το καπέλο δεν το φόρεσαν, ούτε όταν αναδείχθηκε (το θέμα) από τη ΝΔ, το θυμήθηκαν ως σωσίβιο χθες» ανέφερε υποστηρίζοντας πως «όλη αυτή η διαδικασία είναι ένα πυροτέχνημα, μια μεταμέλεια που δε βρίσκει ανταπόκριση γιατί είναι πολύ αργά». «Εκ των πραγμάτων, η συμφωνία κατέστη άγονη, είναι αναποτελεσματική και το σωσίβιο που έριξε ο κ. Φίλης δε μας πείθει» πρόσθεσε.

Άσκησε σκληρή κριτική στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο λέγοντας ότι «έχει συσσωρεύσει σοβαρότατα προβλήματα στις ένοπλες δυνάμεις», «δεν τις υπηρετεί» και «δεν υπηρετεί την πατρίδα».

Ερωτηθείς για την επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα υπογράμμισε ότι «είναι καλοδεχούμενος, αλλά με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου που ρυθμίζεται από τις διεθνείς συμβάσεις, που στέριωσαν μια περιοχή και τα σύνορά μας».

Μοιράσου το άρθρο: