Για αδηφάγο και προκλητικό καπιταλιστικό σύστημα, που προσπαθεί να αποφύγει την προσφορά στους κρατικούς προϋπολογισμούς μέσω της φορολογίας, έκανε λόγο, αναφερόμενος στην υπόθεση των paradise papers, ο βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννης Σηφάκης.

Μιλώντας στον 102 fm της ΕΡΤ3 και την Ασπασία Βούζη εξήγησε πως αυτό το σύστημα, που «δεν καταλαβαίνει τίποτα μπροστά στο κέρδος μέσω της ανομίας», «γίνεται ακόμη χειρότερο όταν υπάρχει εμπλοκή πολιτικών ή συγγενών πολιτικών προσώπων» και κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση -και προσωπικά τον κ. Μητσοτάκη- να δώσουν εξηγήσεις για την εμπλοκή της κ. Μαρέβας Μητσοτάκη στην υπόθεση και να μην καταφεύγουν σε «αστείες δικαιολογίες που δεν πείθουν».

Παράλληλα, μίλησε για «διαχρονική σχέση της δεξιάς παράταξης με τη διαφθορά και τη διαπλοκή». «Είναι δεμένη με το σύστημα της διαφθοράς και δε μπορεί να σώσει τον τόπο μια τέτοια παράταξη» υπογράμμισε.

Ερωτηθείς για τη διήμερη άδεια που ζήτησε και έλαβε από τις φυλακές Κορυδαλλού ο Δημήτρης Κουφοντίνας τόνισε πως πρόκειται για απόφαση της Δικαιοσύνης ξεκαθαρίζοντας ότι δεν είχε καμία εμπλοκή η κυβέρνηση, ενώ έκανε λόγο για «ανόητους αντιπερισπασμούς» που προσπαθεί να κάνει, ανεπιτυχώς, η αντιπολίτευση.

Για την 3η αξιολόγηση επεσήμανε ότι «το κλίμα είναι πολύ καλό» και εκτίμησε πως δεν υπάρχει κάποιο μεγάλο θέμα το οποίο να φαίνεται ότι θα την καθυστερήσει. «Υπάρχουν αγκάθια που όμως θα αντιμετωπιστούν» πρόσθεσε.

Μοιράσου το άρθρο: