«Ούτε προδοσία υπάρχει», «ούτε κανενός είδους αποστασία» τόνισε ο ευρωβουλευτής Κώστα Χρυσόγονος, σχολιάζοντας στον 102 fm της ΕΡΤ3, την πολιτική αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει με αφορμή τη συμφωνία των Πρεσπών και υπογράμμισε την ανάγκη να αποφορτιστεί ο πολιτικός διάλογος από τέτοιες εξάρσεις.

«Υπάρχει μια προσέγγιση της κυβέρνησης που δε συμμερίζονται τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Αυτό δε σημαίνει ότι η κυβέρνηση ή μέλη της είναι προδότες» επεσήμανε, ωστόσο, πρόσθεσε πως πρόκειται για μια «οδυνηρή συμφωνία» που αναγνωρίζει σύνθετη ονομασία και μακεδονική εθνικότητα. Μάλιστα, εκτίμησε πως ο γεωγραφικός προσδιορισμός της ονομασίας «Βόρεια Μακεδονία» θα περιπέσει σε αχρηστία και θα επικρατήσει το σκέτο «Μακεδονία». Παράλληλα, εξέφρασε το φόβο ότι το πρόβλημα θα ανακυκλωθεί αν επιστρέψουν στην εξουσία οι εθνικιστικές στη FYROM οι οποίοι -ακόμη και σήμερα που βρίσκεται στην εξουσία ο Ζάεφ- είναι πλειοψηφία. «Το γεγονός ότι μια τόσο μεγάλη μερίδα το πληθυσμού ζει σε αυτόν τον αστερισμό και ελκύεται από τις ανόητες δοξασίες των εθνικιστών, είναι μια ανησυχία» υπογράμμισε.

Κληθείς να σχολιάσει τις μηνύσεις και τις αιτήσεις ακύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών που κατέθεσαν μακεδονικές οργανώσεις της Ελλάδας και της ομογένειας ξεκαθάρισε πως «δε μπορούν να οδηγήσουν σε συνταγματική κρίση».

Χαρακτήρισε «θολή» τη συμφωνία των 28 χωρών –μελών της Ε.Ε. για το μεταναστευτικό κάνοντας λόγο για «δημιουργική ασάφεια» και πρόσθεσε πως το βασικό νέο στοιχείο είναι η πρόταση για δημιουργία ελεγχόμενων κέντρων υποδοχής που μπορεί να είναι και εκτός Ε.Ε.

Τέλος, ερωτηθείς για τις μελλοντικές κινήσεις του και αν θα πολιτευθεί στις επόμενες εκλογές ή ευρωεκλογές απάντησε πως δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός. «Θα το κάνω αν εκτιμήσω ότι μπορώ να συμβάλλω στο να αλλάξει σελίδα ο τόπος» εξήγησε και σημείωσε πως πρέπει να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε στον άξονα: δεξιά-αριστερά. «Να σκεφτούμε στον άξονα: πρόοδος-συντήρηση-αντίδραση» πρόσθεσε

Μοιράσου το άρθρο: