«Το φάρμακο ήταν ένα μνημόνιο» σχολίασε ο βουλευτής Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Λεωνίδας Γρηγοράκος αναφερόμενος στα 23 δις. ευρώ που καταγράφονται από τους εισαγγελείς ως ζημιά του ελληνικού δημοσίου από τις φαρμακευτικές εταιρίες την περίοδο 2000-2015, κάνοντας λόγο για «τρομακτικό ποσό».

Ο κ. Γρηγοράκος, που διετέλεσε αναπληρωτής υπουργός Υγείας το 2014, μιλώντας στον 102 fm της ΕΡΤ3 και την Ασπασία Βούζη, με αφορμή την υπόθεση της Novartis, επέκρινε τους χειρισμούς της κυβέρνησης και την ενημέρωση υπουργών από την εισαγγελία λέγοντας πως «η δημοκρατία μας δεν είναι στα καλύτερα της». Χαρακτήρισε «πρωτόγνωρο παγκόσμιο γεγονός πρώην διοικητής της ΚΥΠ να είναι υπουργός της κυβέρνησης» υπογραμμίζοντας «να είμαστε όλοι φακελωμένοι από τον κ. Παπαγγελόπουλο».

Επεσήμανε τον κίνδυνο διχασμού του πολιτικού συστήματος της χώρας «τη στιγμή που υπάρχουν πολλά θέματα ανοιχτά τα οποία απαιτούν συναίνεση και συζήτηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων του τόπου» ενώ, ερωτηθείς σχετικά με το άρθρο 86 του νόμου περί ευθύνης υπουργών που αφορά στην παραγραφή αδικημάτων τους, τόνισε ότι πρέπει να αλλάξει. «Δεν πρέπει να υπάρχει ασυλία για κανέναν» επεσήμανε προσθέτοντας, ωστόσο, ότι θα πρέπει να βρεθεί μια ασφαλιστική δικλείδα που να μην επιτρέπει ο πολιτικός να γίνεται βορά του συστήματος.

Μοιράσου το άρθρο: