«Θα πρέπει, με κάθε τρόπο, να υπερασπιστούμε το καθεστώς του μειωμένου ΦΠΑ, που αποτυπώνει στην πράξη τη νησιωτικότητα» δήλωσε ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης στον 102 fm της ΕΡΤ3 και την Ασπασία Βούζη.

«Έχουμε λάβει τη διαβεβαίωση -και είμαστε σίγουροι ότι το ζήτημα θα τεθεί σε επίπεδο Κορυφής- και θεωρούμε ότι η τεκμηρίωση που θα καταθέσει ο πρωθυπουργός θα είναι απόλυτα επαρκής, έτσι ώστε να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα για τα νησιά μας» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην αντίδραση της Δημοτικής Αρχής Λέσβου σχετικά με τα 65 κοντέινερς που προορίζονταν για αντικατάσταση των σκηνών στο κέντρο υποδοχής της Μόριας, έκανε λόγο για «απογοητευτική εικόνα» τονίζοντας ότι «οι αυτοδιοικητικοί παράγοντες στα νησιά έχουν μια ετερόκλητη στάση».

Παράλληλα, τόνισε πως σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ανοίγει μια συζήτηση για την ανάγκη επαναδιατύπωσης και επανερμηνείας του κειμένου κατανόησης μεταξύ Ε..Ε και Τουρκίας όσον αφορά στην εξέταση του ασύλου στο πρώτο σημείο εισδοχής.

Ερωτηθείς για το θέμα των πλειστηριασμών εξήγησε ότι είναι σαφής η δέσμευση της κυβέρνησης για την προστασία της πρώτης κατοικίας. «Είναι δέσμευση που οφείλει με κάθε τρόπο να τηρήσει» επεσήμανε και υπογράμμισε πως θα υπάρξει σύντομα νομοθετική πρωτοβουλία για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Μοιράσου το άρθρο: