«Πρόκληση» χαρακτήρισε ο υποψήφιος για την ηγεσία της Κεντροαριστερά, ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης τη διεκδίκηση, από πρώην βουλευτές, αναδρομικών, από το 2009 και μετά, λόγω εξίσωσης των αποδοχών τους με αυτές του προέδρου του Αρείου Πάγου.

Μιλώντας στον 102 fm της ΕΡΤ3 και την Ασπασία Βούζη δήλωσε ότι μπορεί να στέκει, νομικά, αυτή η απαίτηση, ωστόσο «ηθικά δε μπορεί να διεκδικούν αυτά τα χρήματα όταν οι ασφαλιστικές εισφορές -ιδιαίτερα ο ΕΦΚΑ για τους ελεύθερους επαγγελματίες- δημιουργούν μια ασφυκτική κατάσταση».

Αναφερόμενος στις αντιπαραθέσεις των υποψηφίων για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς κάλεσε τον καθένα να τοποθετηθεί πολιτικά. «Στοίχημα δικό μου είναι να πολιτικοποιήσουμε αυτό το διάλογο, να γίνει μια γόνιμη συζήτηση, χωρίς αντιπαραθέσεις οι οποίες, ουσιαστικά, αποδυναμώνουν το εγχείρημα» ανέφερε.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνεργασιών εξήγησε: «Εμείς θα δώσουμε μια μάχη να ανανεωθούμε, να ενωθούμε με μια άλλη κουλτούρα ενότητας, όχι την ενότητα της εξουσίας, αλλά την ενότητα της συλλογικότητας, των θέσεων και του ήθους. Θα διεκδικήσουμε από τον ελληνικό λαό τη στήριξή του και –αν ο λαός μας τιμήσει, βάσει του προγράμματός μας- θα καλέσουμε με συγκεκριμένη ιεράρχηση της ατζέντας μας να υπάρξει μια κυβέρνηση συνεργασίας». «Θα καλέσουμε όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις» τόνισε συμπληρώνοντας πως αν δε μπορέσει να επιτευχθεί η προγραμματική συμφωνία «θα μείνουμε στην αντιπολίτευση να ασκούμε λογική κριτική».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι πρέπει να μείνει πίσω «η κουλτούρα που πλήγωσε την παράταξη και δεν είναι άλλη από κάποια φαινόμενα διαφθοράς, δημαγωγίας και πελατειακού κράτους». «Πρέπει να υπάρξει κάτι που να είναι πραγματικά καινούργιο, αξιοκρατικό, θεσμικό, με σεβασμό στον ελληνικό λαό, αυτά που λες προεκλογικά να είναι ο κύριος πυρήνας των αξιών σου και των αρχών σου για την επόμενη μέρα» επεσήμανε.

Μοιράσου το άρθρο: