«Μετά από 7 μήνες, που στοίχισαν πάρα πολύ ακριβά στην οικονομία και την κοινωνία, το μόνο που πέτυχε η κυβέρνηση είναι να φέρει τον ελληνικό λαό σε χειρότερη θέση. Τίποτα από όσα φαίνεται να έχουν συμφωνηθεί δεν υπήρχε πριν από λίγους μήνες» δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Νάντια Γιαννακοπούλου μιλώντας στον 102 fm της ΕΡΤ3 και τους Ασπασία Βούζη και Βασίλη Πεκλάρη.

Επιπλέον, στηλίτευσε το γεγονός ότι δεν υπάρχει κάτι σαφές για το δημόσιο χρέος και την ποσοτική χαλάρωση.

Για το ενδεχόμενο εκλογών εξήγησε ότι «είναι στο χέρι και την ευχέρεια της εκάστοτε κυβέρνησης να τις προκηρύξει» προσθέτοντας, ωστόσο, «τα τελευταία χρόνια δεν είδαμε να λύονται προβλήματα με την εναλλαγή εξουσίας». «Η πραγματική λύση είναι όλες οι δυνάμεις που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή πορεία της πατρίδας μας να συνεννοηθούν πάνω σε ένα εθνικό σχέδιο για την έξοδο από την κρίση» σημείωσε.

Για τις Εξεταστικές Επιτροπές επεσήμανε ότι μέσω αυτών η κυβέρνηση προσπαθεί να “ρίξει τη μπάλα στην εξέδρα”. «Νομίζει, με όλη αυτή τη δυσωδία, τη λάσπη στον ανεμιστήρα, ότι μπορεί να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες της για τα μέτρα που φέρνει. Εμείς δε μασάμε. Εξεταστικές για όλους και για όλα» πρόσθεσε.

Αναφορικά με την αυριανή συζήτηση στην Εξεταστική για την Υγεία η κ. Γιαννακοπούλου επανέλαβε τη θέση του κόμματος της να μη σταματήσει η έρευνα στο 2014, όπως προτείνει η κυβέρνηση, αλλά να διερευνηθεί και η περίοδος 2015-2017. «Ναι παντού, φως παντού, φως σε όλα. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και να χυθεί άπλετο φως για να βρεθεί η πραγματική αλήθεια. Το να ρίχνουμε όλα όσα έγιναν τα τελευταία 40 χρόνια στην πλάτη του ΠΑΣΟΚ είναι κάτι που βολεύει πάρα πολύ και τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ» συμπλήρωσε.

Τέλος, για την πορεία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τόνισε πως το μεγαλύτερο στοίχημα είναι πώς θα εμπνεύσει ξανά τους πολίτες, ενώ απηύθυνε κάλεσμα «σε όλον τον προοδευτικό κόσμο να γυρίσει στο σπίτι του». «Ούτε σωτήρες υπάρχουν, ούτε μαγικές λύσεις. Κάνουμε μια νέα αρχή γιατί πάθαμε και μάθαμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μοιράσου το άρθρο: