Στην εκτίμηση πως η Τουρκία δεν πρόκειται να διαχειριστεί την υπόθεση της σύλληψης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο ως ένα σύνηθες μεθοριακό συμβάν, αλλά θα προσπαθήσει να το εκμεταλλευτεί ως ένα παιχνίδι για να υποστηρίξει τη λογική της περί δημιουργίας εστιών αστάθειας στην περιοχή προέβη η βουλευτής Β’ Πειραιώς του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη μιλώντας στον 102 fm της ΕΡΤ3.

Παράλληλα, υποστήριξε πως η ελληνική κυβέρνηση εξαντλεί όλα τα πολιτικά και διπλωματικά μέσα, ενώ ερωτηθείσα αν πρέπει να περιμένουμε κάτι από τη Σύνοδο της Βάρνας, στις 26 Μαρτίου, όπου θα συζητηθούν οι ευρωτουρκικές σχέσεις ανέφερε ότι «επειδή υπάρχουν διάφορες “ουρές” για ζητήματα που πρέπει να καλύψει η Ευρώπη έναντι της Τουρκίας», «δε θα πρέπει να βάλουμε σ΄ αυτό το καλάθι όλα μας τα αυγά».

Για το ζήτημα της ονομασίας της FYROM υπογράμμισε ότι η οποιαδήποτε λύση βρεθεί για το ονοματολογικό πρέπει να είναι αμοιβαία, για όλες της χρήσεις, έναντι όλων και οπωσδήποτε θα πρέπει να υπάρξει συνταγματική αναθεώρηση και τροποποίηση της συνταγματικής ονομασίας των Σκοπίων. «Μια δίκαιη και βιώσιμη λύση πρέπει να προϋποθέτει τη βούληση της κυβέρνησης και του λαού της να κάνουν αυτή τη συμφωνία» τόνισε.

Μοιράσου το άρθρο: