«Στην Ε.Ε. ο καθένας είναι ό,τι αρπάξει και στο τέλος δε δίνει τίποτα. Θέλουν να το παίζουν άνετοι, να τα κονομάνε από την Ε.Ε. και να μη δέχονται ούτε έναν από τους πρόσφυγες» ανέφερε ο επικεφαλής του κόμματος «Ελλάδα- Ο Άλλος Δρόμος», ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς σχολιάζοντας την πρόταση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τούσκ για κατάργηση των υποχρεωτικών ποσοστώσεων κατανομής προσφύγων μεταξύ των χωρών-μελών της Ε.Ε.

Μιλώντας στον 102 fm της ΕΡΤ3 και την Ασπασία Βούζη, έκανε λόγο για υποχωρήσεις του κ. Τουσκ «στις απαράδεκτες πιέσεις Πολωνίας, Τσεχίας, Ουγγαρίας».

Αναφερόμενος στις προσφυγικές ροές, επανέλαβε πως η χώρα μας λειτουργεί σα μαγνήτης για τους πρόσφυγες γιατί τους δίνει τη δυνατότητα να εφοδιάζονται «με το χαρτί Σένγκεν» και πρόσθεσε πως αυτό θα σταματούσε, αν η Ελλάδα έφευγε από τη ζώνη Σένγκεν.

Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση, σε επίπεδο Ε.Ε., για την κοινωνική πολιτική εμφανίστηκε δύσπιστος λέγοντας «μιλάει η Ε.Ε. για κοινωνικό πυλώνα την ώρα που στην Ελλάδα μας έχουν ρημάξει με αποφάσεις της Τρόικα». Επεσήμανε πως είναι θέμα πολιτικής απόφασης και θύμισε ότι ο ίδιος έχει προτείνει μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση όπως τη θέσπιση ενός μίνιμουμ ευρωπαϊκού μισθού.

Τέλος, για τις μεταρρυθμίσεις που μελετά η Ε.Ε. απέναντι στους φορολογικούς παραδείσους εκτίμησε πως «δεν υπάρχει πρόθεση και απλά πετάνε τη μπάλα στην εξέδρα, επομένως θα συνεχίσουν να κάνουν πάρτι οι πολυεθνικές» και πρότεινε οι πολυεθνικές να φορολογούνται εκεί όπου βγάζουν τα κέρδη, ώστε με αυτόν τον τρόπο να ελεγχθεί ένα μέρος της φοροδιαφυγής, επικροτώντας το γεγονός πως το υπουργείο Οικονομικών έχει αρχίσει, ήδη, να το εφαρμόζει.

Μοιράσου το άρθρο: