Στη Θεσσαλονίκη Forum για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις διακρίσεις

Ως παράδειγμα «fake news» χαρακτήρισε δημοσιεύματα που αναφέρονταν στη νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου η Γενική Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης, Μαρία Γιαννακάκη, μιλώντας στο Select Respect Φόρουμ, με θέμα «Ανθρώπινα δικαιώματα στην πράξη-Κοινωνική ένταξη, διακρίσεις, διαφορετικότητα», που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη.
«Αν τόσο κακοποιητικός λόγος ακούγεται μέσα στη Βουλή των Ελλήνων, φαντάζεστε τι γίνεται έξω», ανέφερε η κ. Γιαννακάκη, μιλώντας για τις πολιτικές αντιδράσεις που προκλήθηκαν για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου. Σύμφωνα, πάντως, με τη Γενική Γραμματέα, «τα τελευταία 2,5 χρόνια έχουν γίνει νομοθετικές τομές, έχουν νομοθετηθεί καταστάσεις και τίποτα στην ελληνική κοινωνία δεν είναι ίδιο».
Ωστόσο, για την Ασημίνα Γκοντόλια, από το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας Θεσσαλονίκης της ΕΛΑΣ, αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι να καταγγέλλονται τα περιστατικά ρατσιστικής βίας στις αρμόδιες υπηρεσίες. «Αν και η ειδική τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών 11414 και η αντίστοιχη διαδικτυακή πλατφόρμα της Ελληνικής Αστυνομίας λειτουργεί από το 2013, εντούτοις μας έχουν καταγγελθεί μέχρι σήμερα 440 περιστατικά, τα οποία, επιπλέον, πολλές φορές είναι τα ίδια, δηλαδή μπορεί να δεχόμαστε δεκάδες τηλεφωνήματα για ένα συγκεκριμένο περιστατικό», σημειώνει.
Από την πλευρά της, η Εμμανουέλα Κετσιατζή, από την Εισαγγελία Ρατσισμού Θεσσαλονίκης, τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει μια συγκεκριμένη, αυτοτελής δομή, που θα επιλαμβάνεται όλων των περιστατικών ρατσιστικής βίας, συνδέοντας τις ανάλογες υπηρεσίες και αρχές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος