Μετά την επιτυχία που γνώρισε η πρώτη διοργάνωση, το Γαλλικό Υπουργείο Εξωτερικών και Διεθνούς ανάπτυξης αποφάσισε να καθιερώσει το εγχείρημα «Goût de / Good France» : κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου η γαλλική γαστρονομία και οι αξίες που προβάλλει θα εορτάζονται ανά τον κόσμο.

19fe346d6114b11ced4e53d95ae409e3

Έτσι, δέκα εστιατόρια στη Θεσσαλονίκη καλούν το κοινό την Τρίτη 21 Μαρτίου να γευτεί ένα μοναδικό μενού εμπνευσμένο από τη γαλλική κουζίνα, ειδικά διαμορφωμένο μόνο για εκείνη τη μέρα. Πρόκειται για τον εορτασμό της γαλλικής κουζίνας που γίνεται το συγκεκριμένο βράδυ ταυτόχρονα σε όλο τον κόσμο και στον οποίο συμμετέχουν 2.000 σεφ με 2.000 διαφορετικά μενού αντίστοιχα. Είναι το δείπνο του Goût de France/Good France.

saltsa-bearnaise-2

Από την Ελλάδα φέτος συμμετέχουν 65 εστιατόρια συνολικά σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και αλλού. Γεύση από παραδοσιακά γαλλικά προϊόντα θα πάρουν όμως και την επόμενη μέρα, 22 Μαρτίου, περισσότεροι από 250 επαγγελματίες από το χώρο της εστίασης, της γαστρονομίας και του τουρισμού, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης (αίθουσα Αλλατίνι Ντασώ). Το γαλλικό προξενείο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τη γαλλική πρεσβεία και άλλους φορείς, φέρνει στην πόλη μας παραγωγούς και εμπόρους από διαφορετικά μέρη της Γαλλίας με σκοπό να δείξουν τα προϊόντα τους και να αναπτυχθούν συνεργασίες μεταξύ των Γάλλων και των Ελλήνων επαγγελματιών. Η εκδήλωση απευθύνεται αποκλειστικά σε επαγγελματίες – επιχειρηματίες του χώρου και είναι κλειστή για το κοινό.

Δείτε εδώ τη λίστα με τα εστιατόρια που συμμετέχουν πανελλαδικά στη μέρα Goût de France.