Ενώπιον του Δικαστικού Συμβουλίου αναμένεται να βρεθεί την επόμενη εβδομάδα εκ νέου ο 38χρονος Ρώσος που κατηγορείται για ξέπλυμα ύψους 4 δις δολαρίων μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας ανταλλαγής ψηφιακών νομισμάτων (bitcoin), για τον οποίο σήμερα το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης γνωμοδότησε θετικά στο αμερικανικό αίτημα να εκδοθεί στις ΗΠΑ.
Με διαφορετική σύνθεση αυτήν τη φορά, το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης θα εξετάσει την ερχόμενη Τετάρτη το αίτημα των ρωσικών Αρχών, που με τη σειρά τους ζητούν την έκδοση του 38χρονου στη Ρωσία για άλλη υπόθεση. Πρόκειται για πολύ μικρότερης εμβέλειας απάτη, συνδεόμενη με αγοραπωλησία εμπορευμάτων μεταξύ εταιρειών, το ύψος της οποίας προσεγγίζει μόλις τις 10.000 ευρώ. Παρότι ο 38χρονος αρνείται την σε βάρος του αποδιδόμενη πράξη, δηλώνει ότι συναινεί στην έκδοσή του στην πατρίδα του.
Υπό αυτές τις συνθήκες και με δεδομένο ότι ο Ρώσος άσκησε έφεση κατά της απόφασης έκδοσής του στις ΗΠΑ, η οποία θα εξεταστεί από το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, έχει ακόμα «πολύ δρόμο μπροστά του», όπως επισήμανε και η εκ των συνηγόρων του, Ξανθίππη Μωυσίδου.

Μοιράσου το άρθρο: