Ένα αφιέρωμα στο Χρήστο Νικολόπουλο θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι επισκέπτες της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του καλλιτεχνικού της προγράμματος. Μαζί με το γνωστό δημιουργό στη σκηνή της ΔΕΘ θα ανέβουν η Πίτσα Παπαδοπούλου και ο Στέλιος Διονυσίου.
Χθες, τους επισκέπτες της ΔΕΘ ταξίδεψαν με γνωστές και αγαπημένες σε όλους μελωδίες ο Γιώργος Νταλάρας και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, σε μια συναυλία που συγκέντρωσε πάρα πολύ κόσμο.
Παράλληλα, στο πάρκο του κτιρίου διοίκησης πραγματοποιήθηκε από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Επισκεπτών Υγείας μια διαδραστική δράση γνωριμίας με τη διατροφή για παιδιά 5 έως 8 ετών, με τίτλο «Φρούτα και λάχανα, χαρές και χάχανα».
Τιμητική πλακέτα απονεμήθηκε στους ποδηλάτες Jochen Hardt και Torsten Reh, οι οποίοι ξεκίνησαν στις 25 Αυγούστου από την πόλη Simmerbach της Γερμανίας για μία ποδηλατική πορεία προς την Ελλάδα (HOPE FOR A SMILE TOUR) με τη βοήθεια χορηγών για κάθε χιλιόμετρο που διένυαν. Το ποσό που συγκεντρώθηκε θα διανεμηθεί ισόποσα σε τέσσερις κοινωφελείς οργανώσεις. Εντός της ΔΕΘ θα δοθεί ποσό στο «Χαμόγελο του παιδιού».
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος έδωσε, επίσης, την παράσταση «Οι Άθλιοι» του Βίκτωρος Ουγκό για παιδιά, στο πάρκο του κτιρίου διοίκησης.
Μεγάλο ενδιαφέρον δείχνουν όλες τις ημέρες οι επισκέπτες για το Φεστιβάλ Τέχνης, Επιστήμης, Τεχνολογίας, Artecitya, που φιλοξενείται στον όροφο του Περιπτέρου 2, ενώ και το e-gaming, στο περίπτερο 17, γεμίζει καθημερινά από κόσμο και κυρίως νεολαία. Πολλά και ενδιαφέροντα για τον αγαπημένο φραπέ μαθαίνουν όσοι επισκέπτονται το «Μουσείο Frappe powered by Nescafe», στο περίπτερο 11, κάνοντας και την απαραίτητη στάση στο bar του, που «μυρίζει» καλοκαίρι.
Με έναν δράκο πάνω σε μια εντυπωσιακή κόκκινη τούρτα και μια βράβευση επισφραγίστηκε η συμμετοχή της Κίνας -ως τιμώμενης χώρας- στη 82η ΔΕΘ.
«Ελλάδα-Κίνα-Οικογένεια»: με αυτήν τη φράση ο πρόεδρος της Ένωσης Κινέζων Ελλάδας, Λι Φενγκ Πινγκ, ευχαρίστησε τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo, η οποία τον βράβευσε για την προσφορά του στην ευόδωση των στόχων της 82ης ΔΕΘ.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo ΑΕ, Τάσος Τζήκας, επισήμανε πως ο κ. Λι βοήθησε πολύ στη διοργάνωση, καθώς κινητοποίησε την κινέζικη κοινότητα και υποστήριξε τις δράσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, στο πλαίσιο της συμμετοχής της Κίνας.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Συντεχνίας Καταστηματαρχών Ζαχαροπλαστών Θεσσαλονίκης, Μάριος Παπαδόπουλος, παρουσιάζοντας σε μια …τούρτα τον πιο «γλυκό» συνδυασμό της 82ης ΔΕΘ, της Κίνας ως τιμώμενης χώρας και της Θεσσαλονίκης, τόνισε: «Η έκθεση μεγαλώνει την πόλη και η πόλη μεγαλώνει την έκθεση». Η εντυπωσιακή κόκκινη τριώροφη τούρτα, που είναι προσφορά της Συντεχνίας, στολισμένη με έναν κινεζικό δράκο, στόλισε την αίθουσα του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΘ-Helexpo, ενώ ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε πως οι ζαχαροπλάστες της πόλης τιμούν την έκθεση και δεν θα μπορούσαν να απέχουν από τη μεγάλη γιορτή. Από την πλευρά του ο ταμίας της Συντεχνίας, Ιωάννης Μαρίνης, σημείωσε ότι η Θεσσαλονίκη είναι η πόλη του γλυκού και αυτή η πρωτοβουλία χρειάζεται να ενισχυθεί με δράσεις.
Υπενθυμίζεται ότι το ωράριο της 82ης ΔΕΘ τις καθημερινές είναι 16:00 με 22:00.

 

Μοιράσου το άρθρο: