Συνεργασία ΑΠΘ – ΚΘΒΕ

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, η θεατρική δράση «Μη γαληνεύεις, καρδιά μου. Τραγούδα: Ποιητές της Οκτωβριανής Επανάστασης», που έχει ήδη πραγματοποιήσει έναν κύκλο επιτυχημένων παρουσιάσεων, θα φιλοξενηθεί στην Πανεπιστημιούπολη. Τέσσερις ηθοποιοί διαβάζουν ποιήματα Ρώσων ποιητών και τραγουδούν, στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ, την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017, στις 19.00. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Η θεατρική δράση εντάσσεται στη σειρά εκδηλώσεων «Δευτέρες της Τέχνης στο ΑΠΘ». Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, παράλληλα με το εκπαιδευτικό και ερευνητικό του έργο, έχει εντάξει στον προγραμματισμό του μια σειρά από πολιτιστικές εκδηλώσεις, με ελεύθερη είσοδο για τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, ενώ ορισμένες από αυτές μπορεί να παρακολουθήσει και το κοινό της πόλης. Σε αυτό το πλαίσιο, το ΑΠΘ έχει διευρύνει τη συνεργασία του με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και θα φιλοξενήσει στο χώρο του Πανεπιστημίου παραστάσεις και άλλες εκδηλώσεις/δράσεις του ΚΘΒΕ. Η θεατρική δράση «Μη γαληνεύεις, καρδιά μου. Τραγούδα: Ποιητές της Οκτωβριανής Επανάστασης» αποτελεί την έναρξη της φετινής διευρυμένης συνεργασίας.

Λίγα λόγια για τη δράση

Ο Οκτώβρης του 1917 συγκαταλέγεται στα γεγονότα-σταθμούς του 20ού αιώνα, καθώς έθεσε σε κίνηση μία μακρόχρονη, όσο και πολύσημη ιστορική δυναμική. Η ερμηνεία του, έναν αιώνα αργότερα, παραμένει ανοιχτή, τόσο στον επιστημονικό, όσο και στο δημόσιο λόγο.

Σκηνοθετική επιμέλεια: Πολυξένη Σπυροπούλου

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Μαριάννα Αβραμάκη, Μομώ Βλάχου, Κώστας Σαντάς, Πολυξένη Σπυροπούλου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος