Ξεκινούν την Κυριακή 26 Νοεμβρίου, από την Πυλαία, οι ανοικτές συζητήσεις του δημάρχου με τους δημότες, στο πλαίσιο της καθιερωμένης πρωτοβουλίας του δημάρχου Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιου Καϊτεζίδη, «Συζητώ με το δήμαρχό μου». Οι συναντήσεις διαλόγου, που θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις δημοτικές ενότητες, είναι εμπνευσμένες, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του δήμου, από την «αρχαία ελληνική δημοκρατία και αποτελούν μια υγιή έκφραση λογοδοσίας και λειτουργίας της άμεσης δημοκρατίας στην πράξη».
Η πρωτοβουλία γινόταν και στον πρώην δήμο Πανοράματος. Αποτελούσαν, μάλιστα, θεσμό του δήμου, αφού λαμβάνουν χώρα κάθε χρόνο, εδώ και 17 χρόνια με τη μορφή μιας ελεύθερης, ανοικτής και άμεσης δημόσιας συζήτησης δημάρχου και δημοτών, γύρω από κάθε ζήτημα που απασχολεί την καθημερινότητα των πολιτών του δήμου.
Φέτος οι εκδηλώσεις διαλόγου συνδυάζονται με τα εγκαίνια τριών σημαντικών χώρων Αθλητισμού και Πολιτισμού, οι οποίοι ξεκινούν τη λειτουργία τους αυτές τις μέρες. Πρόκειται για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πυλαίας, τη Βιβλιοθήκη και την Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Ασβεστοχωρίου και το Δημοτικό Γυμναστήριο στο Φίλυρο, που ολοκληρώθηκαν και παραδίδονται στους πολίτες.
Το πρόγραμμα των συναντήσεων του δημάρχου με τους δημότες έχει ως εξής:
· Κυριακή, 26 Νοεμβρίου, στις 12 το πρωί, στην Πυλαία (Πέτρινο Πολιτιστικό Κέντρο)
· Πέμπτη 30 Νοεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, στον Χορτιάτη (Αίθουσα «Ιωάννης Μανωλεδάκης»)
· Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι στο Ασβεστοχώρι (Βιβλιοθήκη – Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων, επί της οδού Καποδιστρίου πίσω από το συγκρότημα των δημοτικών σχολείων) για τις δημοτικές ενότητες του Ασβεστοχωρίου και της Εξοχής
· Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, στις 7 το απόγευμα στο ΚΑΠΗ Φιλύρου
· Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου στις 7 το απόγευμα στο Πανόραμα (Αμφιθέατρο Σταύρος Κουγιουμτζής)
Προσκαλεσμένοι και στις πέντε ανοικτές δημόσιες συζητήσεις δημάρχου και πολιτών είναι όλοι οι δημότες του δήμου. Για όσους επιθυμούν, υπάρχει η δυνατότητα να υποβάλλουν γραπτά τα ερωτήματά τους ώστε να απαντηθούν στην εκάστοτε εκδήλωση, μέσω twitter, στο @pileahortiatis, facebook στο facebook.com/pilea.hortiatis και μέσω e-mail στο [email protected]

Μοιράσου το άρθρο: