Ανατόλι Καρπόβ και Σταυρούλα Τσολακίδου σε σκακιστικό φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη

Array

Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές Ανατόλι Καρπόβ και Σταυρούλα Τσολακίδου θα συμμετάσχουν στο σκακιστικό φεστιβάλChessnale” που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη από σήμερα έως τις 23 Οκτωβρίου. 
Στόχος των διοργανωτών είναι να προσεγγίσουν ένα ιδιαίτερα διευρυμένο κοινό, κυρίως παιδιά κάθε ηλικίας και εφήβους, προσφέροντας την δυνατότητα σε όλους να ενημερωθούν για την ιστορία του σκακιού και να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες πολιτιστικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα.
Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με τον αγώνα Σιμουλτανέ απέναντι σε 20 σκακιστές, του τέως Παγκόσμιου Πρωταθλητή Ανατόλι Καρπόβ μπροστά στο κοινό της πόλης, την Κυριακή 16 Οκτωβρίου, στις 5μμ, στους χώρους του Mediterranean Cosmos.
Σημαντική θα είναι και η συμμετοχή της ελληνικής σκακιστικής ελίτ σε αγώνες Simultane, όπως η παρουσία της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας Σταυρούλας Τσολακίδου στην κατηγορία των νέων, την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου στον ίδιο χώρο.
Τις εκδηλώσεις διοργανώνουν η Ελληνική, η Ρώσικη και η Παγκόσμια Σκακιστική Ομοσπονδία, σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή του Σκακιστικού Φεστιβάλ «Chessnale», τον δήμο Θεσσαλονίκης και το Mediterranean Cosmos.
Το Φεστιβάλ «Chessnale» ως θεσμός ξεκίνησε το 2011 στην Αθήνα προβάλλοντας το σκάκι στο ευρύ κοινό ως κορυφαίο πνευματικό άθλημα, αναδεικνύοντας παράλληλα τη σχέση του με τις τέχνες και τα γράμματα.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος