Γεννήθηκε κοριτσάκι από Σύρους πρόσφυγες που μένουν στον Δήμο Νεάπολης-Συκεών

Array

Όντας ακόμη στα σπλάγχνα της μητέρας του, «βίωσε» έμμεσα τη θηριωδία του πολέμου, τον αναγκαστικό ξεριζωμό, το άγχος και την αγωνία της αναζήτησης ενός ασφαλούς καταφυγίου, μιας άλλης πατρίδας.
Χτες, όμως, που γεννήθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, το περίμενε η ζεστή αγκαλιά όχι μόνο των γονιών του και του μικρού του αδελφού, αλλά και των ανθρώπων του δήμου Νεάπολης-Συκεών, του δήμου όπου εδώ και λίγο καιρό βρίσκεται το σπίτι της οικογένειας.
Ο λόγος για ένα κοριτσάκι με καταγωγή από τη Συρία, που γεννήθηκε χτες στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο και χαίρει άκρας υγείας. Η μητέρα του, η 24χρονη Α.Υ. από την Συρία, άκουσε με ανακούφιση το κλάμα του νεογέννητου, γνωρίζοντας ότι κι αυτό, όπως και η ίδια, πέρασαν τα άνδεινα όταν ακόμη το κυοφορούσε. Με χαρά το υποδέχτηκαν άλλωστε και ο 25χρονος πατέρας του και το 16 μηνών αδελφάκι του, ένα αγοράκι που επίσης χαίρεται την οικογενειακή θαλπωρή σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

Δεύτερη οικογένεια
Η τετραμελής πλέον οικογένεια είναι η δεύτερη που μετακόμισε στον δήμο Νεάπολης-Συκεών, στο πλαίσιο του προγράμματος REACT, που έχει ως αντικείμενο την υποστήριξη της φιλοξενίας προσφύγων στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης. Η οικογένεια μεταφέρθηκε από το Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων του Καβαλαρίου στον δήμο Νεάπολης-Συκεών, σε διαμέρισμα που μισθώθηκε για τον σκοπό αυτό.
Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού, έχουν ήδη υποβληθεί μέχρι στιγμής στον δήμο Νεάπολης-Συκεών 18 αιτήσεις ιδιοκτητών που αφορούν 20 διαμερίσματα. Δύο συμβόλαια έχουν ήδη υπογραφεί και στα διαμερίσματα έχουν ήδη εγκατασταθεί δύο οικογένειες προσφύγων, όπως προαναφέρθηκε. Χτες, Τρίτη 18 Οκτωβρίου, υπογράφηκε ένα τρίτο συμβόλαιο και σήμερα, Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, θα υπογραφεί ένα τέταρτο. Επίκειται, ως εκ τούτου, το προσεχές διάστημα, η εγκατάσταση δύο νέων οικογενειών σε δύο νέα διαμερίσματα.
Το έργο REACT, που αφορά στους αιτούντες άσυλο και στους δικαιούχους του προγράμματος επανεγκατάστασης σε χώρες της Ε.Ε., υλοποιείται σε συνεργασία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες με επικεφαλής τον δήμο Θεσσαλονίκης και με εταίρους τους δήμους Νεάπολης-Συκεών και Καλαμαριάς, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τη ΧΑΝΘ, την ΜΚΟ PRAKSIS, την ΑΡΣΙΣ-Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες και την Ελληνική Ένωση για τα δικαιώματα του Ανθρώπου.

Πηγή Δήμος Νεάπολης-Συκεών

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος