Κοινωνικό ιατρείο για όλους στους χώρους του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης

Εθελοντές γιατροί, οδοντίατροι, φαρμακοποιοί, ψυχολόγοι και δικηγόροι απαρτίζουν το Κοινωνικό Ιατρείο που δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη για όσους έχουν ανάγκη.

«Μπορούμε να βοηθήσουμε με ιατρικές υπηρεσίες και με φάρμακα μικρά παιδιά, άστεγους, ανασφάλιστους, ασφαλισμένους αλλά χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους » δήλωσε στα Newmedia της ΕΡΤ3 η υπεύθυνη του Κοινωνικού Ιατρείου Κέρρυ Καταφυγιώτου.

Στεγάζεται σε χώρο που παραχώρησε ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης, δίπλα στην αποθήκη 15, και λειτουργεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με τη φροντίδα της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης και με τη συμβολή του Ιατρικού και Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.
«Από την ημέρα έναρξης του Κοινωνικού Ιατρείου στις 11 Νοεμβρίου του 2011 έως και τη λήξη του 2015 , ανελλιπώς και καθημερινά συμπεριλαμβανομένων των Σαββατοκύριακων και των εορτών αντιμετωπίστηκαν δωρεάν κατά τις ώρες 13.00 μμ – 10μμ το βράδυ 2778 περιστατικά, δόθηκαν 8616 φάρμακα σε αντίστοιχους 2054 ασθενείς και των δύο φύλων στην πλειονότητά τους άνδρες και παιδιά. Συγχρόνως εξασφαλίστηκαν οι είσοδοι σε δημόσια νοσοκομεία της πόλης μας και αντιμετωπίστηκαν από τις αντίστοιχες κλινικές τους και συνεχίζουμε. Επιπλέον, ήρθαμε σε επαφή με γυμνάσια και δημοτικά σχολεία και αντιμετωπίσαμε από κοινού με τις Διευθύνσεις των σχολείων και με τους Συλλόγους των καθηγητών και των γονέων συγκεκριμένες περιπτώσεις μαθητριών και μαθητών που έχριζαν ανάγκη περαιτέρω ποικιλότροπης βοήθειας. Επίσης, έγινε επικοινωνία και συμφωνήθηκε με τα Προεδρεία των τριών Συλλόγων Πολυτέκνων (Άγιοι Πάντες, Μέριμνα, Αγ. Γεώργιος), των Τριτέκνων (Τρίαινα), των Μονογονεικών Οικογενειών, του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μακεδονίας Θράκης και του Συλλόγου Φίλων του Θεαγενείου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης,με την Γενική Γραμματεία Ισότητας Φύλων,την PRAKSIS,τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό,την Ασπίδα για το παιδί,την ΦΡΟΝΤΙΔΑ, τον ΔΕΣΜΟ,την Οικογένεια και Παιδί, .,το Δημοτικό Βρεφοκομείο<<Αγιος Στυλιανός>>,τη ΣΧΕΔΙΑ,την ΑΡΓΩ,και την Αρωγή Θεσσαλονίκης, να αντιμετωπίζονται ιατροφαρμακευτικά, όπως έγινε και συνεχίζει να γίνεται καθημερινώς τα ευπαθή μέλη τους»συμπλήρωσε η κυρία Ρ. Καταφυγιώτου.
Στην προσπάθεια αυτή δεν εξαιρούνται οι αποφυλακισμένοι και οι οικογένειές τους με ποικίλη συνδρομή σε συνεργασία με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους των φυλακών Διαβατών.
Ανάμεσα στις ιατρικές παροχές στο κοινωνικό ιατρείο , παρέχεται και η  εκμάθηση καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) δίνοντας προτεραιότητα στους νέους, μαθητές και φοιτητές που επιθυμούν να εκπαιδευτούν στη συγκεκριμένη ζωτική δράση.
Το επιστημονικό επίπεδο των γιατρών που εθελοντικά προσφέρουν τις υπηρεσίες τους είναι από Διευθυντές Κλινικών Δημόσιων Νοσοκομείων, Καθηγητές Ιατρικής του Α.Π.Θ. όλων των βαθμίδων, έως Ιατρούς που ιδιωτεύουν με μεταπτυχιακά και διδακτορικά διπλώματα και τίτλους.
Το κοινωνικό ιατρείο του Ο.Λ.Θ λειτουργεί καθημερινά και σαββατοκύριακα από τις 13.00 μμ- 10.00 μμ. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να έχετε στα τηλέφωνα: 2310 593 582, 2310 593 423.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος