14ο Εθνικό Συνέδριο Χαρτογραφίας στη Θεσσαλονίκη

Array

Το 14ο Εθνικό Συνέδριο Χαρτογραφίας, με τίτλο: «Η Χαρτογραφία σε έναν Κόσμο που αλλάζει», θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου, στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, παρουσία του Προέδρου της Διεθνούς Χαρτογραφικής Ένωσης (ΙCA), Καθηγητή κ. Menno-Jan Kraak. Το Συνέδριο διοργανώνεται από τη Χαρτογραφική Επιστημονική Εταιρεία Ελλάδας (ΧΕΕΕ) σε συνεργασία με το Εργαστήριο Χαρτογραφίας και Γεωγραφικής Ανάλυσης του ΑΠΘ, με την υποστήριξη της Επιτροπής Ερευνών και της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ.

Στο Συνέδριο, που τελεί υπό την αιγίδα της ΙCA, παρουσιάζονται 66 εργασίες από πανεπιστήμια, πολυτεχνεία, τεχνολογικά ιδρύματα, τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, σε θέματα συμβολής της χαρτογραφικής επιστήμης και τεχνολογίας στην ιστορία, αρχαιολογία και τον πολιτισμό, τις γεωχωρικές πληροφορίες, το περιβάλλον, την ποιότητα και τα πρότυπα, τις χαρτογραφικές εφαρμογές στην εκπαίδευση και την κοινωνία, τον πολεοδομικό σχεδιασμό, την καθημερινή ζωή κ.ά. Το έργο τους παρουσιάζουν, επίσης, οι δημόσιοι χαρτογραφικοί φορείς της χώρας, η ΕΚΧΑ Α.Ε. και η Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού, καθώς και σχετικοί με τη χαρτογραφία και τους χάρτες φορείς της Αυτοδιοίκησης.

Στο Συνέδριο εκτίθεται και σχολιάζεται ο εμβληματικός οκτάφυλλος Χάρτης της Ελλάδας του Φερδινάνδου Αδελχόβεν του 1838, σε συνεργασία με τη Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του ΑΠΘ (Συλλογή Τρικόγλου).

H ΧΕΕΕ ιδρύθηκε το 1994 στη Θεσσαλονίκη και διοργανώνει έκτοτε τα Εθνικά Συνέδρια Χαρτογραφίας σε διάφορες πόλεις της χώρας (Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Βόλο, Καλαμάτα, Καστοριά, Μυτιλήνη, Χανιά, Ιωάννινα, Ναύπλιο, Πάτρα), εκδίδοντας τους 13, μέχρι σήμερα, τόμους των Πρακτικών και συμμετέχοντας, επιπλέον, ενεργά στις δραστηριότητες της Διεθνούς Χαρτογραφικής Ένωσης.

Πηγή ΑΠΘ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος