Ο Π. Παυλόπουλος στα 25α γενέθλια των Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης

Array

Στην επετειακή εκδήλωση του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης, η οποία θα γίνει το Σάββατο 12 Νοεμβρίου, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 25 ετών προσφοράς και δημιουργίας του πολιτιστικού φορέα, θα παραστεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.
Ο κ. Παυλόπουλος αποδέχτηκε σχετική πρόσκληση και θα είναι παρών στην πανηγυρική συναυλία χορωδιακής και συμφωνικής μουσικής που δοθεί στο Μέγαρο Θεσσαλονίκης (20.00, κτήριο Μ1, Αίθουσα Φίλων Μουσικής) με τη συμμετοχή νεανικών σχημάτων.
«Θεωρώντας ότι το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης αποτελεί εθνικό θεσμό και προσφέρει έργο εθνικής σημασίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θέλει να τιμήσει με τη συμμετοχή του την επέτειο των 25 ετών και να παραστεί στην εορταστική εκδήλωση που προετοιμάζουμε», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου, ο Κωνσταντίνος Πυλαρινός, πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Όπως ανέφερε ο ίδιος, ο κ. Παυλόπουλος, ως πράξη συμβολισμού και σε ένδειξη αναγνώρισης της πολυετούς προσφοράς του Συλλόγου Φίλων Μουσικής, θα είναι ο πρώτος που θα σφραγίσει την έκδοση αναμνηστικού φακέλου με ειδικά επετειακά γραμματόσημα που θα θέσουν σε κυκλοφορία τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ) την ημέρα εκείνη. Η σφράγιση θα γίνει στο χώρο υποδοχής του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, όπου θα λειτουργήσει προσωρινό κατάστημα των ΕΛΤΑ.
Μέσω του εν λόγω καταστήματος θα διατίθενται στους θεατές της εκδήλωσης αναμνηστικοί φάκελοι, επετειακά γραμματόσημα και συλλεκτικά λευκώματα με κείμενα και φωτογραφίες από τη δράση του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης (ΣΦΜΘ) και του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (ΟΜΜΘ). Όλα τα φιλοτελικά προϊόντα θα εκδοθούν ειδικώς για την επέτειο των 25 ετών.

Στην επετειακή εκδήλωση, που θα γίνει στις 12 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, θα εμφανιστούν η MOYSA – Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, υπό τη μουσική διεύθυνση του Θοδωρή Παπαδημητρίου, και η Παιδική – Νεανική Χορωδία του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης, υπό τη μουσική διδασκαλία του Σωτήρη Αλεβίζου.
Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης η Παιδική – Νεανική Χορωδία του ΣΦΜΘ θα παρουσιάσει οκτώ μουσικές συνθέσεις Ελλήνων και ξένων δημιουργών και η MOYSA θα εκτελέσει επιλεγμένα έργα του ρεπερτορίου της.
Στο δεύτερο μέρος τα δύο σχήματα θα παρουσιάσουν από κοινού το έργο «Gloria» του Αntonio Vivaldi, με τη συμμετοχή μελών της Camerata Junior – Ορχήστρας Νέων των Φίλων της Μουσικής και της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Τρικάλων.
Οι τιμές των εισιτηρίων για την επετειακή εκδήλωση ανέρχονται σε 10 € και σε 5 € (μαθητικό, φοιτητικό, κάτοχοι κάρτας ανεργίας).

Πηγή ΟΜΜΘ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος