Ενημερωτική εκστρατεία για την εξάλειψη της βίας των γυναικών στον Εύοσμο

Array

Με στόχο την αφύπνιση, των πολιτών απέναντι στο φαινόμενο της έμφυλης βίας, ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας διοργανώνει ενημερωτική εκστρατεία, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, όπως έχει οριστεί η 25η Νοεμβρίου από τον ΟΗΕ.
Η δράση ευαισθητοποίησης για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου στην πλατεία Ευόσμου, όπου από τις 10:00-13:00 θα στηθεί stand για τη διανομή ενημερωτικού υλικού και την προώθηση ερωτηματολογίου.
Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου συμμετέχει στο πανελλαδικό δίκτυο υποστηρικτικών δομών και υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων για την αρωγή των θυμάτων βίας και την πρόληψη και ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών. Ως μέλος αυτού του δικτύου συνεχίζει τη δραστηριότητά του με τη λειτουργία του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών θυμάτων βίας και των παιδιών τους στο πλαίσιο του Ε.Π. “Κεντρική Μακεδονία 2014-2020” με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).
Ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Δήμου Κορδελιού Ευόσμου είναι μια κοινωνική δομή πρώτης γραμμής, που καλύπτει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών άμεσης αρωγής προς τις γυναίκες και τα παιδιά τους που υφίστανται βία ή και διάκριση σε οποιαδήποτε μορφή. Ο Ξενώνας παρέχει 24ώρη φιλοξενία, που περιλαμβάνει ασφαλή στέγη και διατροφή, ψυχολογική και κοινωνική στήριξη από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, καθώς και υποστήριξη για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας, όταν απαιτείται. Διευκολύνει επίσης την πρόσβαση σε νομική συμβουλευτική, με την παραπομπή στα Συμβουλευτικά Κέντρα. Η διαμονή έχει μεταβατικό χαρακτήρα (τρίμηνη διάρκεια με δυνατότητα παράτασης) καθώς ο στόχος είναι η ένταξη της γυναίκας και των παιδιών της στο κοινωνικό πλαίσιο και η δημιουργία μιας νέας ζωής απαλλαγμένης από τη βία.
Ωφελούμενες είναι οι γυναίκες που έχουν υποστεί και υφίστανται βία σε όλες τις μορφές ή και πολλαπλές διακρίσεις με τα παιδιά τους, ενώ για τη φιλοξενία στον ξενώνα δεν τίθεται περιορισμός ως προς τη γεωγραφική προέλευση των γυναικών.

Οι γυναίκες θύματα βίας μπορούν να επικοινωνούν με την ανοιχτή τηλεφωνική γραμμή 15900 της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων που είναι διαθέσιμη 24 ώρες το 24ωρο.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης του Δήμου Κορδελιού- Ευόσμου, Οδός Μαβίλη και Πυθαγόρα γωνία και στο τηλέφωνο 2310558505-6.

Πηγή:Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος