Το σχέδιο του δήμου Θεσσαλονίκης για τη σχολική στέγη

Το στρατηγικό σχέδιο για την σχολική στέγη , στον δήμο της Θεσσαλονίκης, παρουσίασε η διοίκηση του , με κύριο άξονα και στόχευση, αφενός την βελτίωση και την συντήρηση των σχολικών υποδομών , και αφετέρου, την προώθηση της εφαρμογής των ΣΔΙΤ, για την κατασκευή νέων σχολείων.

Να γίνει επιτέλους το πρώτο ΣΔΙΤ, στην Θεσσαλονίκη, για την κατασκευή σχολείων, ζήτησε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης , για το μείζον θέμα της σχολικής στέγης, που συμπλήρωσε πως χρειάζεται θεσμική θωράκιση των δήμων , ώστε να προωθηθούν ταχύτερα οι απαραίτητες απαλλοτριώσεις , και να ολοκληρώνονται οι σχετικές διαδικασίες.

Στην ανάγκη να γίνει ενδελεχής έλεγχος απο την Διεύθυνση Εκπαίδευσης , για την κατάσταση που επικρατεί στο μαθητικό δυναμικό, και να εισηγηθούν τον επαναπροσδιορισμό των ορίων σε κάθε σχολείο, καθώς υπάρχουν μεγάλες ανομοιογένειες, αναφέρθηκε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων Θανάσης Παππάς.

Ως μια πολυπαραμετρική άσκηση , που οφείλουμε να λύσουμε , χαρακτήρισε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Γιώργος Δημαρέλλος , την διευθέτηση του προβλήματος της σχολικής στέγης στην Θεσσαλονίκη.Πρέπει όμως να δούμε με ρεαλισμό, το ότι βαίνουμε σε ποσοστό πληθυσμού μειούμενο, και άρα αναγκαστικά θα πάμε , σε συγχωνεύσεις σχολικών δομών..συμπλήρωσε ο κ.Δημαρέλλος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, μεγάλη είναι η μείωση των ποσών που πήραν οι Δήμοι απο την Συλλογική Απόφαση για την Αυτοδιοίκηση, μόλις 470 χιλιαδες ευρώ.
Για το ζήτημα που έχει προκύψει με την μεταφορά του 12ου Δημοτικού Σχολείου, ο κ. Δημαρέλλος, εξήγησε, ότι, γίνεται , μια διαδικασία για την αξιολόγηση τεχνικών θεμάτων, ενώ, έχει δοθεί παράταση από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση μέχρι τον Αύγουστο, προκειμένου να βρεθεί μία αποδεκτή λύση.

Ρεπορτάζ: Έλενα Τσιώτα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος