Αφόρητη η κατάσταση από τα σκουπίδια στη Θεσσαλονίκη

Array

Στη Θεσσαλονίκη 1.500 τόνοι σκουπιδιών έχουν σχηματίσει βουνά στους περισσότερους δρόμους της πόλης που, σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες, κάνουν την κατάσταση πλέον επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία.
Εμμένουν στις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στο τομέα της καθαριότητας στο νομό Θεσσαλονίκης. Όπως υποστηρίζουν, ο αγώνας συνεχίζεται όπως και η πολυήμερη απεργιακή κινητοποίηση με καταλήψεις από τη Δευτέρα έως τη Πέμπτη με την κατάσταση από τη συσσώρευση σκουπιδιών στους δρόμους να έχει γίνει αφόρητη λόγω και των υψηλών θερμοκρασιών.

Ωστόσο η διενέργεια του διαγωνισμού που αφορά στη προκήρυξη 2,5 χιλ. θέσεων εργασίας δεν ικανοποιεί τους εργαζόμενους καθώς υποστηρίζουν ότι είναι σταγόνα στον ωκεανό.
Την ίδια ώρα και παρά τη λειτουργία 11 απορριμματοφόρων με προσωπικό ασφαλείας μετά από απόφαση των εργαζομένων η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη είναι αφόρητη λόγω του μεγάλου όγκου σκουπιδιών που έχουν συγκεντρωθεί.

Τα σκουπίδια πλεόν σχηματίζουν λόφους στα πεζοδρόμια και στις άκρες των δρόμων. Και όλα αυτά, την ώρα που το Σαββατοκύριακο ο υδράργυρος φτάνει τους 36 βαθμούς Κελσίου.

Τους κινδύνους που εγκυμονεί η εκτεταμένη συσσώρευση και παραμονή απορριμμάτων για την δημόσια υγεία- ιδιαίτερα σε περιβάλλον αυξημένων θερμοκρασιών- επισημαίνει με ανακοίνωσή το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Ρεπορτάζ: Μαρίνα Πελτέκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος