Τη διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες σίτισης 900 απόρων και αστέγων πολιτών έως τα μέσα του 2020, καθώς και η προμήθεια δεκατιανού για 1.400 μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων, των οποίων οι οικογένειες ζουν στα όρια της φτώχειας, σχεδιάζει η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του δήμου θα παρέχεται για τα επόμενα χρόνια καθημερινά, από Δευτέρα έως Κυριακή, έτοιμο φαγητό, σε 900 άπορους κατοίκους και άστεγους. Επιπλέον, στο διαγωνισμό θα συμπεριληφθεί το εορταστικό γεύμα των Χριστουγέννων και του Πάσχα για άλλα 500 άτομα.

Ακόμη, εξασφαλίζεται η σίτιση για τους 40 πρόσφυγες, στο Φιλοξενείο του δήμου Θεσσαλονίκης και για τις 19 γυναίκες που βρίσκουν καταφύγιο στον Ξενώνα Θυμάτων Βίας και των Παιδιών τους, ενώ δεκατιανό θα λαμβάνουν 1.400 παιδιά που φοιτούν σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

«Βγάζουμε εγκαίρως τον διεθνή διαγωνισμό, ώστε να μην παρατηρηθούν προβλήματα. Θέλουμε να μην υπάρξει ούτε μία μέρα κενό στη σίτιση των ανθρώπων αυτών, διότι πρόκειται για ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του δήμου Θεσσαλονίκης, Πέτρος Λεκάκης.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της δαπάνης ανέρχεται στο ποσό των περίπου 2,65 εκατ. ευρώ και ο διεθνής διαγωνισμός θα περιλαμβάνει την προμήθεια έτοιμου φαγητού, από τον Αύγουστο του 2018 με διάρκεια δύο ετών. Το θέμα θα συζητηθεί στην προσεχή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης εδώ και χρόνια οργανώνει καθημερινά συσσίτιο για άστεγους, άπορους, πρόσφυγες και άλλες ευπαθείς ομάδες, ενώ από το 2012 παρέχει κολατσιό σε μαθητές που οι οικογένειές τους αδυνατούν να καλύψουν βασικές ανάγκες σίτισης.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: