Με τους υπουργούς Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη και Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, συναντήθηκε στην Αθήνα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. Στο επίκεντρο της συνάντησης με τον κ.Σπίρτζη βρέθηκαν οι αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης.

Ο κ.Μπουτάρης πρότεινε να ενοικιαστούν λεωφορεία για να ενισχυθεί ο στόλος του ΟΑΣΘ, με τον υπουργό να εξετάζει τις δυνατότητες μίσθωσης οχημάτων από το εξωτερικό, αλλά και τη συνεργασία με την Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ), προκείμενου αυτή να αναλάβει τη συντήρηση των παλιών λεωφορείων.

Για τη διάνοιξη της οδού Ψελλού, έργο που σχετίζεται και με την προωθούμενη ανάπτυξη της λεγόμενης Νοτιοανατολικής Πύλης της Θεσσαλονίκης, ο υπουργός ανέφερε πως υπάρχουν τα απαιτούμενα χρήματα και θα δοθούν στην Αττικό Μετρό για τη διευθέτηση του θέματος. Επίσης, οι κύριοι Σπίρτζης και Μπουτάρης συζήτησαν για την κατασκευή σχολείων, μέσω Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) και για τους παιδικούς σταθμούς.

Στο πλαίσιο της συνάντησης με τον κ.Κουρουμπλή συζητήθηκαν η λειτουργία του Λιμενικού Ταμείου για τη διαχείριση όλου του παραλιακού μετώπου, η χρηματοδότηση της άγονης γραμμής Θεσσαλονίκης – Σποράδων και ο ορισμός εκπροσώπου, από την πλευρά του δήμου Θεσσαλονίκης, στο νέο διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ).

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Ναυτιλίας αναμένεται να στηρίξει την πρόταση του δήμου στο διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Τουρισμού, για να επιδοτηθεί η γραμμή των Σποράδων για δυο χρόνια. Ο κ.Μπουτάρης δήλωσε ικανοποιημένος από την πορεία των επαφών με τους δυο υπουργούς.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: