Π. Λαφαζάνης: “Εξάμβλωμα η Συμφωνία των Πρεσπών”

Array

«Εξάμβλωμα» χαρακτήρισε τη συμφωνία των Πρεσπών ο γραμματέας του ΠΣ της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, υπογραμμίζοντας ότι δεν ήταν αποτέλεσμα συνεννόησης μεταξύ Ελλάδας και πΓΔΜ, ενώ εκτίμησε ότι δεν θα συμβάλλει στην άμβλυνση των διαφορών.

Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η ΛΑΕ, στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ, ο κ. Λαφαζάνης είπε ότι η συμφωνία των Πρεσπών υπαγορεύτηκε στην κυβέρνηση «από τους αδίστακτους κηδεμόνες» και προσέθεσε: «Η συμφωνία προετοιμάστηκε συστηματικά και γράφτηκε εδώ και καιρό στα άδυτα της Ουάσιγκτον και του Βερολίνου. Δεν είναι αποτέλεσμα συνεννόησης μεταξύ των δύο λαών δεν θα συμβάλλει στην άμβλυνση των διαφορών».

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, αλλά και τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, χαρακτηρίζοντάς τους «συνεταιράκια», λέγοντας ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές μεταξύ τους. «Συνεταιράκια Τσίπρας- Μητσοτάκης. Αυτοί μιλάνε για μια άλλη Ελλάδα, των δεικτών των ευρωκαθεστωτικών μέτρων και των ΗΠΑ» είπε και χαρακτήρισε «ντροπή για τη Θεσσαλονίκη» το γεγονός ότι στο Θερμαϊκό κόλπο βρίσκεται αγκυροβολημένη η ναυαρχίδα -όπως τη χαρακτήρισε- του 6ου Στόλου, με δεδομένο ότι οι ΗΠΑ είναι η τιμώμενη χώρα στη φετινή ΔΕΘ.

Επίσης, επέκρινε τη ΝΔ για το θέμα των δανείων των κομμάτων, λέγοντας ότι η ΝΔ θέλει να κυβερνήσει τη στιγμή που χρωστάει τόσα πολλά. «Έπρεπε κάποιοι να είναι στη φυλακή για τα ανεξόφλητα δάνεια και για τις παράνομες δανειοδοτήσεις», υπογράμμισε ο κ. Λαφαζάνης.

Επανέλαβε την αντίθεσή του με την αύξηση της αμερικανικής παρουσίας στα Βαλκάνια, ενώ επιτέθηκε προσωπικά και εναντίον του πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, χαρακτηρίζοντάς τον «ύπατο αρμοστή» και «σταθμάρχη» των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Εξάλλου, εξέφρασε την άποψη ότι παρά το γεγονός ότι η χώρα βγήκε από τα μνημόνια «τα μνημόνια θα τελειώσουν μόνο όταν το αποφασίσει ο λαός». «Η χώρα ολοκλήρωσε το 3ο μνημόνιο, αλλά καλείται να εφαρμόσει το 4ο», είπε και προσέθεσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα νέο μνημόνιο, χωρίς ημερομηνία λήξης και χωρίς χρηματοδότηση από τους δανειστές.

Σκληρή κριτική άσκησε στην κυβέρνηση και για την τραγωδία στο Μάτι, μιλώντας για «πολιτικό έγκλημα που ζητάει ενόχους και τιμωρία» και τόνισε ότι η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης αποτελεί «μια τρύπα στο νερό». Επίσης, χαρακτήρισε «εμπαιγμό» και «κοροϊδία» τις παροχές σε πυρόπληκτους και παρουσίασε έγγραφο πυρόπληκτου κατοίκου της περιοχής ο οποίος αναγκάστηκε να πληρώσει 650 ευρώ για την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος, παρά το γεγονός -όπως είπε ο κ. Λαφαζάνης- ότι σύμφωνα με τις εξαγγελίες οι επανασυνδέσεις στα καμένα και στα μισοκαμένα σπίτια γίνονται δωρεάν.

Ο επικεφαλής της ΛΑΕ άσκησε κριτική και για τα θέματα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και των διακοπών ηλεκτροδότησης, και κατηγόρησε την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση ότι σιωπούν. «Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό, είναι υπόθεση ζωής», υπογράμμισε.

«Να βγάλουμε το φόβο και την απογοήτευση, να κόψουμε τα αόρατα, αλλά πολύ σκληρά δεσμά», τόνισε ο κ. Λαφαζάνης και υπογράμμισε ότι βασικές προτεραιότητες για τη ΛΑΕ παραμένουν ο εκδημοκρατισμός της χώρας, η αποκατάσταση της εθνικής κυριαρχίας, η παραγωγική ανασυγκρότηση και η κοινωνική δικαιοσύνη. «Είναι ρεαλιστικές και μπορούν να γίνουν πράξη», είπε και προσέθεσε ότι η ΛΑΕ θα συνεχίσει να αγωνίζεται για: τη διαγραφή τουλάχιστον του μεγαλύτερου μέρους του δημόσιου χρέους και για σεισάχθεια, σε ό,τι αφορά στο ιδιωτικό χρέος.
Ακόμα, στις προτεραιότητες του κόμματος συμπεριλαμβάνονται η εθνικοποίηση- κοινωνικοποίηση των τραπεζών και η διακοπή ιδιωτικοποιήσεων κερδοφόρων επιχειρήσεων του δημόσιου τομέα, η καθιέρωση αφορολογήτου στις 12.000 ευρώ, η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, κ.ά.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος