Φορώντας βιομηχανικές μάσκες  προχώρησαν σήμερα το πρωί εκατοντάδες πολίτες του Ελευθερίου Κορδελιού σε αποκλεισμό της οδού Μοναστηρίου , καθώς  διαμαρτύρονται για την ατμοσφαιρική ρύπανση και τη δυσοσμία στη δυτική Θεσσαλονίκη, η oποία προκαλείται όπως λένε από την δραστηριότητα των βιομηχανικών μονάδων της περιοχής.

» Η υπομονή και η ανοχή των κατοίκων δοκιμάζονται καθημερινά, οι αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία από τη μακρόχρονη έκθεση σε τοξικούς ρύπους συνεχώς αυξάνονται, η ποιότητα ζωής υποβαθμίζεται, ενώ κανένας αρμόδιος φορέας δεν έχει μεριμνήσει ουσιαστικά έως τώρα για τα θέματα ασφάλειας που προκύπτουν από τη γειτνίαση με βιομηχανικές εγκαταστάσεις, σύμφωνα με την αναθεωρημένη συνθήκη SEVESO II» δηλώνουν οι κάτοικοι.

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και η περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας υλοποιούν πρόγραμμα μέτρησης των ρύπων και εντοπισμού της προέλευσης τους καθώς παραμένει άγνωστη η πηγή της ρύπανσης. Οι κάτοικοι ζητούν να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα ζητώντας παράλληλα να ληφθούν μέτρα.

Η έντονη δυσοσμία στην περιοχή της δυτικής Θεσσαλονίκης ταλαιπωρεί εδώ και χρόνια τους κατοίκους οι οποίοι διαμαρτύρονται συχνά ζητώντας να βρεθεί λύση.

Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι μαθητές των σχολείων στο Ελευθέριο Κορδελιό.
Oι κάτοικοι ζητούν οριστική λύση διαφορετικά σχεδιάζουν νέες κινητοποιήσεις.

Ρεπορτάζ: Νίκος Πιτσιακίδης

Μοιράσου το άρθρο: